Jeltema: ‘Django klaar voor de volgende stap’

18 mei 2017

Donderdagmiddag werd Django Warmerdam in het bijzijn van zijn moeder Ellen, vriendin Sophie en zaakwaarnemer Daan Kramp gepresenteerd aan media, sponsors en aanstaande collega’s bij FC Groningen. In de Essent Lounge van het Noordlease Stadion gaven algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema een nadere toelichting bij de transfer die op 1 mei jongstleden reeds kenbaar werd gemaakt.

Hans Nijland vertelde allereerst dat hij het transferbedrag dat gemoeid is met de overgang van Django (spreek uit: ‘Djengo’) Warmerdam (21) van Ajax naar FC Groningen niet openbaar mocht maken. De verdediger, die afgelopen seizoen was verhuurd aan PEC Zwolle, tekende voor drie seizoenen bij de Trots van het Noorden.

Dynamisch
Peter Jeltema gaf een toelichting op de overgang van Warmerdam naar de nummer 8 van de Eredivisie. “We kennen Django niet alleen van het afgelopen seizoen bij Zwolle,” aldus Jeltema. “Ook in de periode dat hij bij Jong Ajax in de Jupiler League speelde en in de landelijke jeugdcompetities hebben we hem gevolgd. Hij is een dynamische speler, die veel spelplezier uitstraalt. De vreugde spat er van af. Hij is bovendien op meerdere posities inzetbaar.”

Handelen
Op het moment dat FC Groningen zich bij Ajax en Warmerdams zaakwaarnemer Kramp meldde, waren er nog meer kapers op de kust. “Toen hij een basisplaats veroverde bij PEC Zwolle, vonden we dat hij klaar was voor de volgende stap in de Eredivisie. Maar wij waren niet de enige club in Nederland. Het is mooi om te zien hoe snelheid van handelen, onze contacten en rapportages ten grondslag gelegen hebben aan de uiteindelijke overgang naar deze club.”

Linksback
Hoewel Warmerdam ook centraal achterin en links op het middenveld uit de voeten kan, is hij in eerste instantie gehaald als linksback, feitelijk gezien is hij de opvolger van Jason Davidson in de huidige basiself. “Django kan op die andere posities ook uit de voeten, maar in het systeem dat wij spelen, zien we hem vooral als een linksachter. Het is een jonge speler, die prima bij ons past en het publiek zal aanspreken. We zijn blij dat het gelukt is om hem voor drie seizoenen aan ons te verbinden.”

20170518EOB9547

Laatste nieuws