string(9) "claudebot"

Japanse studenten vier dagen in Groningen.

Vrijdag 15 november 2019 om 08:43

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Willem II waren 25 Japanse studenten te gast in Groningen. Zij volgen in eigen land een opleiding tot teammanager en hebben speciale interesse in de facilitaire functies rondom het voetbal.

De Japanners waren vanaf donderdag te gast in Groningen. Op de eerste dag van het bezoek stonden diverse bijeenkomsten gepland in het TopsportZorgCentrum waarin onder andere technisch directeur Mark-Jan Fledderus en hoofd opleiding Peter Jeltema presentaties gaven. Ook werden de trainingen van onder-12 en onder-13 bezocht en stond een ontmoeting met Ko Itakura op het programma. 

Vrijdag bezocht het gezelschap het Hitachi Capital Mobility Stadion waar diverse FC-werknemers inzicht gaven in hun werkzaamheden op de club. Zaterdag werd een bezoek gebracht aan de training van het eerste elftal op Sportpark Corpus den Hoorn en konden de Japanners de thuisduels van de onder-13 en onder-12 op datzelfde Corpus den Hoorn bijwonen. Daarna was er de gelegenheid om de stad Groningen te verkennen.

Zondag had de groep voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II ontmoetingen in het stadion met teammanager Edwin Bolt en materiaalverzorgers Bert de Voogd en Pieter Idema. Daarna moedigde het gezelschap landgenoot Itakura en zijn teamgenoten aan tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd van het eerste elftal in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zij brachten ook nog een bezoek aan de fanshop en één van hen werd na afloop van de wedstrijd blij gemaakt met het gedragen shirt van Ko Itakura.

japanners-itakura

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’