Hoofdrollen Sierhuis en Zeefuik bij Jong Oranje

10 september 2019

Japan heeft dinsdag in Myanmar een WK-kwalificatieduel met 2-0 gewonnen. Ko Itakura zat bij de selectie, maar kwam niet in actie. Australië met Ajdin Hrustic op de bank, won met 3-0 in Koeweit. Jong Oranje won met 5-1 van Jong Cyprus. Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik tekenden beiden voor een goal en een assist.

Ko Itakura kwam bij Japan niet in actie in een WK-kwalificatieduel bij Myanmar dat met 2-0 werd gewonnen. Zijn voormalig teamgenoot Ritsu Doan stond in de basis en speelde ruim een uur. Ajdin Hrustic speelde met Australië in Koeweit een WK-kwalificatieduel en zag zijn teamgenoten winnen met 3-0. Ook Australië neemt deel aan de Aziatische voorrondes voor het WK van 2022 in Qatar.

Onder-23
Jong Oranje speelde in Doetinchem tegen Jong Cyprus in het eerste kwalificatieduel in een tweejarige EK-cyclus. Bij de selectie van Jong Oranje zaten vier spelers van FC Groningen: Jan Hoekstra, Deyovaisio Zeefuik, Azor Matusiwa en Kaj Sierhuis. Hoekstra en Matusiwa kwamen niet in actie. Basisplaatsen waren er voor Sierhuis en Zeefuik. De aanvaller gaf de assist bij de 2-1 en tekende zelf 3-1 aan, op aangeven van Zeefuik. In de extra tijd van de tweede helft bepaalde diezelfde Zeefuik de eindstand op 5-1. Op dat moment was Sierhuis reeds gewisseld. Onder het toeziend oog van zijn voormalig huisgenoot Tomas Suslov en zijn toenmalige gastouders speelde Ludovit Reis ruim een uur bij Jong Oranje.

Onder-19
Oskari Sallinen kwam maandag met Finland onder-19 in actie tegen Slowakije onder-19 en won een oefenduel met 2-1. De Finse FC'er speelde 90 minuten als rechtsback. 

rn2019091025

Laatste nieuws