Japan met invaller Doan naar winst

26 maart 2019

Japan heeft dinsdag met 1-0 gewonnen van Bolivia in een oefenwedstrijd. Ritsu Doan kwam als invaller in actie voor de Japanners en kwam een halfuur voor het einde van de wedstrijd bij een 0-0 stand in de ploeg. Ko Itakura bereikte met Japan onder-23 de eindronde van het Aziatisch kampioenschap onder-23.

Afgelopen vrijdag speelde Doan zijn twaalfde interland voor Japan en vandaag liet hij dus zijn dertiende ‘cap’ voor zijn vaderland bijschrijven. Samir Memisevic kwam afgelopen zaterdag niet in actie in de met 2-1 gewonnen kwalificatie-interland van Bosnië-Herzegovina tegen Armenië. Dinsdagavond (20.45 uur) staat voor Bosnië het thuisduel met Griekenland op de rol.

Onder-23
Mo El Hankouri kreeg zondag een flinke teleurstelling te verwerken. Hij mocht invallen bij Jong Marokko in de kwalificatie-interland tegen Jong DR Congo, maar de 1-0 overwinning was niet genoeg om de 2-0 nederlaag uit de uitwedstrijd weg te poetsen. Bondscoach Mark Wotte werd na uitschakeling met Jong Marokko ontslagen door de voetbalbond.

Ko Itakura plaatste zich met Japan onder-23 wel voor het continentale eindtoernooi. Na de 8-0 zege op Macau en een 6-0 zege op Oost-Timor werd Myanmar onder-23 met 7-0 aan de kant gezet en is plaatsing voor het eindtoernooi in Thailand een feit.

Oranje
Jong Oranje speelde zondag doelpuntloos gelijk tegen de Verenigde Staten en speelde dinsdagmiddag in Spanje tegen Egypte. Kaj Sierhuis en Jan Hoekstra speelden in deze wedstrijd en Jong Oranje versloeg de Egyptenaren met 1-0. Sierhuis gaf de assist op zijn teamgenoot Gakpo. Daarmee won Jong Oranje ook de driekamp na een eerdere 2-0 zege van Egypte op Verenigde Staten.

Oranje onder-20 mocht zichzelf kronen als winnaar van de Elite League onder-20 met daarin acht Europese toplanden. Na de 3-2 oefenzege op Mexico onder-20 werd maandag met Tom van de Looi en Lars Kramer in de basis met 3-1 gewonnen bij Tsjechië onder-20.

Jeugdteams
Oranje onder-19 heeft na de zeges op Wales en Slovenië vanavond, dinsdag 26 maart, de kans om de EK-eindronde in Armenië te bereiken. Een gelijkspel tegen Spanje in Hardenberg voldoet daarvoor. Ludovit Reis speelde de afgelopen twee wedstrijden de volle 90 minuten in het team.

Finland onder-18 met Oskari Sallinen in de gelederen verloor zaterdag met 2-1 van Montenegro. Sallinen speelde ruim een uur. Een eerder duel met dezelfde tegenstander eindigde in 2-2. Tomas Suslov begint met Slowakije onder-17 als basisspeler aan de EK-kwalificatie met een wedstrijd tegen Servië.

Gasterra

Laatste nieuws