Japan met Doan naar zilver op Asian Cup.

Vrijdag 01 februari 2019 om 22:02

Ritsu Doan is er met Japan niet in geslaagd om de Asian Cup te winnen. Vrijdag werd in de Verenigde Arabische Emiraten de finale met 3-1 verloren van Qatar na een 2-0 achterstand bij rust. Doan speelde de volledige 90 minuten.

Doan stond voor de zesde keer in zeven wedstrijden in de basiself van Japan en bracht het aantal caps voor de 'Blauwe Samurai' daarmee op elf. In de eerste helft kwam Japan op een 2-0 achterstand en halverwege de tweede helft werd de achterstand verkleind (2-1). In de slotfase van het duel besliste Qatar het duel: 3-1.

De FC-spelers keert nu eerst met de Japanse selectie terug naar zijn vaderland en heeft nog een aantal dagen om zijn familie te bezoeken. Op donderdag 7 februari meldt Doan zich weer bij FC Groningen, zodat hij kan aansluiten bij de eerste selectie in de aanloop naar Groningen-Vitesse van zondag 10 februari.