string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Zeer tevreden over trainingskamp’.

Zondag 11 januari 2009 om 21:49

Het trainingskamp van FC Groningen aan de Costa del Sol zit erop. Zondagmiddag werd in Quinta de laatste training afgewerkt. Maandagmorgen keert het gezelschap terug naar Nederland. Vanaf woensdag worden de trainingen in Groningen hervat. Trainer Ron Jans blikt met een goed gevoel terug op de week in Estepona.

Zondag, op de zesde en laatste dag in Spanje, volgden trainingssessie zeven en acht. Bij de afsluitende training, die eindigde met een partijspel elf tegen elf, moesten Goran Lovre en Nicklas Pedersen verstek laten gaan. Beiden hadden te kampen met liesklachten. “Na het laatste fluitsignaal heb ik de groep namens de staf bedankt voor het goede werk dat ze de afgelopen week hebben geleverd”, laat trainer Ron Jans weten. “Als de jongens zich goed inzetten en de gevraagde inspanningen leveren, is dat ook prettig werken voor de begeleidende staf. We zijn zeer tevreden over de afgelopen week.”
Niveau
Jans laat zijn blik schijnen over het zesdaagse verblijf onder de rook van Marbella. “Conditioneel hebben we veel gedaan en het niveau van het voetbal zag er op het laatst ook al wel aardig uit. Helemaal goed getimed was dat na de cooling down van de laatste training de eerste regenbui van de week losbrak. Veel Nederlandse ploegen zijn deze periode in het buitenland en ook voor ons was dit goed. In Groningen zouden de omstandigheden nu veel moeilijker zijn geweest om te werken. We hadden hier goed weer en een uitstekende accommodatie.”
Pedersen
Jans kon deze week zijn nieuwste aanwinst, Nicklas Pedersen, van dichtbij aan het werk zien. Het oordeel van de trainer: “Voetballend gezien maakt hij een positieve indruk. Voor het publiek is het belangrijk om te weten dat Pedersen ongeveer een maand niets heeft gedaan. Hij heeft dus een behoorlijke achterstand. Hij moet weer volledig op kracht komen en daar is nog wel een paar weken voor nodig. Maar voetballend heeft Pedersen al goede dingen laten zien.”
Blessures
Pedersen, moest net als Lovre, de zondagmiddagsessie laten lopen. “Dat was op zich jammer”, zegt Jans. “Maar als je kijkt naar de inspanningen die afgelopen week zijn geleverd, loop je het risico op klachten en blessures. Waar hard gewerkt wordt, vallen wel eens spaanders. Bij ons waren het slechts splinters. Daarover mogen we dus niet ontevreden zijn.”
Jongelingen
Jans nam ook vier jongelingen mee naar Spanje; Pepijn Kluin, Frank Olijve, Dennis Krohne en Darryl Lachman. De trainer over dit viertal van Jong FC Groningen: “Er waren twee redenen hen mee te nemen. Op de eerste plaats getalsmatig. Wij wilden met een grote groep afreizen om zo ook elf tegen elf te kunnen spelen. Reden twee is dat het voor de ontwikkeling van deze jongens heel goed is om een dergelijk trainingskamp mee te maken. Zij kunnen zichzelf testen onder deze omstandigheden en wij kunnen ze van dichtbij goed beoordelen waar ze staan ten opzichte van de eerste selectie. Dan zie je dat er nog wel wat bij moet. Belangrijke taak voor hen is nu echter vooral om bij de trainingen en wedstrijden van de Beloften te laten zien dat ze de ervaringen van dit trainingskamp met zich meebrengen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’