Jans: ‘Winst is belangrijkste’.

Donderdag 21 januari 2010 om 11:24

Ron Jans boekte woensdagavond zijn derde zege op sc Heerenveen als trainer van FC Groningen. Zijn collega Jan de Jonge trok voor de tweede keer in dit seizoen aan het kortste eind.

Jan de Jonge: “Het is vaak leuk om trainer te zijn, maar nu wat minder. De omstandigheden waren lastig omdat twee spelers op het laatste moment afhaakten; Victor Elm en Mika Väyrynen. In de eerste twintig minuten moesten we duidelijk nog in de wedstrijd komen, maar daarna werd het beter. Voor die tijd waren de linies te groot. In de rust heb ik de spelers gezegd de schroom van zich af te gooien. We hebben wat omgezet omdat Svec niet helemaal fris was. De invalbeurt van Losada pakte goed uit. Maar van de kansen moet er wel minimaal één in. Ondanks de tweede tegengoal gingen we goed door, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Als we de lijn van de tweede helft doortrekken, komt het zeker goed. Kijken naar de ranglijst heeft op dit moment geen zin. Iedereen moet wel beseffen dat we nu echt aan de bak moeten.”

Ron Jans: “De 58ste minuut was bepalend voor de wedstrijd. Losada stiffte op de lat en in de tegenaanval scoorden wij uit een vrije trap. We waren vanavond de gelukkigste. De eerste helft kwamen we wel verdiend op een 1-0 voorsprong. Lovre schoot eerst voorlangs en door een goede actie kwam Matavz tot scoren. Daarna bleven we dreigend, maar kregen geen kansen meer. In de tweede helft kwam Heerenveen veel beter uit de startblokken. Janmaat kreeg teveel ruimte van Enevoldsen. Wij counterden na de 2-0 nog en ook Heerenveen werd nog gevaarlijk, maar na de 2-0 leek de wedstrijd beslist. We hebben gewonnen en dat is in de sport het belangrijkste. Nu kunnen nu omhoog kijken naar de achtste plaats. Het is duidelijk dat we een goed team zijn en moeten dat nog nadrukkelijker tot uiting brengen. Het kan nog beter en als je wint en nog eens wint dan komt dat er vanzelf uit. Al zal het niet zo gemakkelijk gaan als ik het nu uitspreek.”