string(9) "claudebot"

Jans: ‘Verdiend op basis van laatste uur’.

Donderdag 24 september 2009 om 08:36

Trainer Ron Jans van FC Groningen was na afloop van het gewonnen bekerduel opgelucht dat het eerste halfuur weinig schade had aangericht. “In de rust hebben we erop gewezen dat er meer wordt geëist.”

Jans: “Wij hebben wellicht voordeel gehad dat Utrecht achterin kampte met blessures, al hebben die nieuwe jongens zich aardig geweerd. In het eerste halfuur hebben we niet laten zien dat we tegen een elftal speelden dat moest improviseren en met debutanten speelde. Het was echt heel slecht van onze zijde. Duels werden verloren en de bal zomaar ingeleverd. Er ging zoveel mis. Het enige voordeel was, dat Utrecht meer op onze helft speelde maar niet veel tot kansen kwam.”

“Na een halfuur gingen wij steeds beter combineren. Holla dook al eens op voor doelman Vorm. Op een bijna identieke manier zoals later de 1-0 viel. Nicklas Pedersen tikte goed binnen. Op basis van het laatste kwartier gingen we lekker de rust in. Toen hebben we er duidelijk op gewezen dat er meer wordt geëist in de samenwerking en coaching en met name het lef waarmee we voetbalden. Pedersen maakte een fantastische tweede kopgoal. Het spelen met drie spitsen kwam in de tweede helft veel beter tot zijn recht, waardoor Utrecht niet echt meer voorin kwam.”

“Maar elke keer als wij domineerden, viel er toch weer een goal. Invaller Danso maakte vanaf links een goede actie, trok naar rechts en schoot in het lege doel. Ik heb Pedersen gewisseld. Hij heeft nog wel eens moeite het in het laatste deel van de wedstrijd vol te houden. En we hebben zondag weer een wedstrijd. Bovendien was ik benieuwd naar wat Tim Matavz zou laten zien. Vorige week was ik nog pissig over zijn trainingsinzet. Vanavond ben ik helemaal niet boos. Hij maakte een fantastische lob en daarna nog die laatste, die ik misschien zelf ook nog had gemaakt, al was ik waarschijnlijk voor die tijd al op snelheid achterhaald…”

“Utrecht en Groningen zijn aan elkaar gewaagd. En ik hoop dat dit uiteindelijk ook uit de competitiestand zal gaan blijken. Wij hebben vandaag laten zien dat wij kunnen voetballen en recht hebben op de zege. Zondag moeten we het opnieuw bewijzen tegen Vitesse.”

Dus duurt de bekerdroom van Jans voort. “Als je in het leven niet droomt, heb je volgens mij een heel vervelend leven. Dus die droom blijft er sowieso. Maar ik ga er ook vanuit dat niet al mijn dromen uitkomen.”

Groningen slimmmer
Collega Du Chatinier was het eens met de analyse van Jans: “Het eerste half uur was van onze kant redelijk tot goed. We kwamen goed door aan de zijkanten. Maar de voortzetting was niet goed genoeg. Na een half uur vervlakte het bij ons. Groningen kwam op het juiste moment op 0-1. In de tweede helft gingen enkele spelers uit de positie lopen. Groningen heeft voetballend veel in huis en heeft laten zien slimmer te zijn. Het is geen kritiek naar mijn ploeg als je bekijkt dat er zeven spelers van 21 à 22 jaar spelen.”

“Van der Maarle en Vorstermans hebben een ruime voldoende verdiend. Dries Mentens heb ik gewisseld omdat hij er doorheen zat. We hebben het geprobeerd met vier spelers voorop. En elke keer kwamen we redelijk terug met aansluitingstreffers. Door twee persoonlijke fouten denk ik dat we terecht verliezen. Vorm trapte een bal verkeerd uit; dat kan gebeuren. En in de slotfase werd een corner kort en verkeerd genomen. Morgen zullen we de blessures inventariseren. Ik wens Groningen veel succes verder in de beker!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus