string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Tweede helft goed gespeeld’.

Zondag 18 oktober 2009 om 18:07

De wedstrijd leverde geen doelpunten op. Op de persconferentie concludeerden Ron Jans (Groningen) en Ton du Chatinier (Utrecht) dat de eerste helft rommelig was geweest. Na de pauze was de Utrecht-trainer tevreden met een punt en had Jans op meer gehoopt.

Ton de Chatinier: “Ik ben blij met een punt. Ik kan hele verhalen ophangen over tactiek of spelers die geblesseerd zijn. Dat doe ik niet. De eerste helft was van beide kansen rommelig. Groningen heeft na de pauze, zoals verwacht, meer druk gezet en uiteindelijk zijn we een paar keer goed weggekomen dat de 1-0 en 2-0 niet vielen. We weten hoe het is om kansen te missen. Als je naar Groningen gaat en je pakt een punt onder deze omstandigheden, kun je daar alleen maar heel blij mee zijn.”

Ron Jans: “Het is wel opvallend dat de nummer 5 van de ranglijst blij is met een punt bij de nummer 13. De eerste helft vond ik ook van beide kanten rommelig. Hoewel we weinig van Utrecht te duchten hadden, vond ik het veldspel slecht. Er werd te weinig over de zijkanten gespeeld en er was te weinig bezetting voor de goal. Over de tweede helft ben ik wel tevreden, behalve het feit dat we niet gescoord hebben.”

“Na de pauze zijn we overgeschakeld op twee spitsen. Toen hebben we voldoende druk op de bal gezet en kansen gecreëerd. Morten Nordstrand had matchwinner kunnen en misschien moeten zijn. Dit was de beste helft en het begin van een tweede fase van negen duels richting winterstop. We hebben laten zien dat de ploeg is gegroeid, maar moeten het nu ook gaan omzetten in overwinningen. Als deze lijn zich doorzet, gaan die er zeker komen.”

Over de wisselingen in het elftal: “Na de pauze wilden we meer bezetting voor het doel en het veld breder zouden. Daarvoor zijn Enevoldsen en Van de Laak aan de zijkanten beter geschikt dan Danny Holla. Bovendien stond hij al op een gele kaarten en zocht hij misschien wel teveel diepte en nam hij teveel risico’s. Voor de rest hebben we in alle linies gewoon een hele goede selectie. Tom Hiariej is een voorbeeld van een speler die geduld heeft getoond en in trainingen en duels in de Beloften heeft laten zien dat hij zijn kans wil grijpen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’