string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans tevreden over oefenduel en debutanten.

Dinsdag 12 januari 2010 om 22:43

Ron Jans was na afloop van het oefenduel met Ajax tevreden. De confrontatie aan de Portugese Algarve eindigde dinsdag in een 1-1 gelijkspel. Alle beschikbare spelers van FC Groningen kwamen in actie bij Amendoeira Sportsclub in Alacantarilha.

“Bij een 1-1 gelijkspel is de afdeling Groningen doorgaans meer tevreden dan de afdeling Amsterdam”, concludeerde Jans na afloop. “Zeker over onze eerste helft ben ik heel tevreden. Bij de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Ajax in Euroborg lukte het ons nooit druk op de bal te krijgen. Vandaag slaagden we daar met name voor rust veel beter in. Ajax had veel meer moeite om bij onze goal te komen. Met de uitvoering van onze speelwijze ben ik dan ook content.”
Mogelijkheden
Hoewel Ajax in het eerste bedrijf domineerde, zeker na de openingstreffer van Tim Matavz, kreeg FC Groningen een flink aantal goede mogelijkheden. “Met een beetje meer geluk gaan we zelfs met een 2-0 voorsprong de rust in”, refereerde Jans aan de opgelegde kans voor Goran Lovre, die vlak voor de pauze alleen op doelman Maarten Stekelenburg kon afgaan maar op de keeper schoot.
Jans zag in de tweede helft een ander FC Groningen. “Dat was een stuk minder, maar dan gaat de vermoeidheid van de trainingen tijdens het trainingskamp een rol spelen en door de vele wissels wordt het beeld dan sowieso onrustiger.”
Debutanten
Jans gaf ook zijn mening over het optreden van de twee debutanten bij FC Groningen, Daley Blind en Theo Lucius. “Daley heeft weinig fout gedaan”, begon hij met de jonge huurling van Ajax, die links centraal in de verdediging speelde naast Andreas Granqvist. “In balbezit verwachten we echter meer van hem. Op de trainingen hebben we al kunnen zien dat hij wat dat betreft heel wat in zijn mars heeft. Voor hem is FC Groningen een goede stap, want hij zit bij ons dichter tegen een basisplaats aan dan bij Ajax.”
Over routinier Lucius, die als rechtsback in de basis startte, oordeelde Jans in duidelijke taal. “Theo heeft het gewoon prima gedaan. Je kunt zien dat hij een ervaren speler is. Hij is en blijft heel rustig aan de bal. Maar nog belangrijker is wellicht dat Theo een jongen is die zich in het veld laat horen en anderen stuurt, dat kunnen we binnen deze selectie goed gebruiken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’