string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Terug naar de basis’.

Zondag 12 april 2009 om 18:55

Trainer Ron Jans was niet te spreken over het optreden van zijn ploegen. “De ploeg kan het blijkbaar nog niet aan zich te concentreren op voetbalzaken. De andere voorwaarden om te kunnen winnen, waren vandaag niet aanwezig.”

En daarmee doelde Jans op zaken als duelkracht, taken uitvoeren, coaching en spelen in de organisatie. “Na de uitzege bij Utrecht hebben we ingezet om beter te gaan voetballen. Want de zege daar was vrij gelukkig en voetballend hebben we daar weinig laten zien. Maar de ploeg heeft aangetoond dat op dit moment in ieder geval nog niet aan te kunnen. We hadden het vanaf het begin van de wedstrijd niet en dan is het moeilijk dat nog terug te krijgen. Ze hadden Hofs en Claudemir op een andere positie staan dan we hadden verwacht, maar dat hadden we snel doorzien.”

“We hadden te weinig druk op de bal en gaven de ene na de andere bal gewoon weg. Het verschil zat ‘m vandaag in de spitsen en het bespelen van de spitsen. Zij waren heel bewegelijk en onze verdediging pakte dat niet altijd goed op in de zones. En bovendien waren we niet altijd even gelukkig met buitenspel. Ze hadden er meer kunnen maken, maar wij kwam toch op 1-1. In de rust hebben we alles op een rijtje gezet en wilden we dan wel goed uit de startblokken komen. Maar een afgeslagen corner, die helemaal geen corner was, leverde meteen de 1-2 op. Vitesse verzuimde het bij 2-3 al eerder af te maken. Maar als dit ‘beter voetbal’ is, kunnen we beter eerst terugkeren naar de basis.”

Jans’ collega Theo Bos: “We hebben geprobeerd afgelopen week iets te vinden om Groningen te bestrijden en hebben dat gedaan door Hofs rechts tussen de linies te laten spelen en Claudemir over Matthijs heen te laten komen. Tot onze 1-0 zijn we daar uitstekend in geslaagd. We durfden te voetballen. De eerste helft kende nogal wat incidenten en blessuregevallen en daardoor werd terecht vijf minuten bijgetrokken.”

“Ik heb aangegeven dat we onszelf alleen maar uit het ritme haalden door al die onderbrekingen en aangegeven om proberen te blijven voetballen. We wisten ook dat Groningen waarschijnlijk fanatiek zou komen en wilden dan van de ruimtes gebruikmaken. De 3-1 was daar een goed voorbeeld van. Daarna werden we te slordig. Bij de 2-3 gingen de gedachten wel even terug naar de historie, maar gelukkig hebben we hem over de streep kunnen trekken. We kunnen nu relaxed naar het einde van de competitie gaan. En misschien kunnen we na twee figurantenrollen in kampioenschappen van PSV nu volgende week het feestje van AZ gaan verzieken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’