string(9) "claudebot"

Jans: ‘Stand wordt steeds interessanter’.

Maandag 15 februari 2010 om 09:40

Trainer Ron Jans was zondagmiddag in Euroborg benieuwd hoe zijn ploeg de nederlaag bij Heracles zou hebben verwerkt. Zijn collega Brood vond dat zijn ploeg genoeg arbeid had geleverd, maar het aan de uitvoering ontbrak.

Ron Jans: “Ik was nieuwsgierig hoe de ploeg de draad weer zou oppakken na vorige week. Daar had ik een heel goed gevoel bij. Het is ons ook aardig geluk. In de eerste helft hebben we  RKC teruggedrongen, maar waren we te weinig doelgericht. We hebben in de pauze aangegeven dat er wel vaker ‘overgeslagen’ mocht worden om de spitsen direct aan te kunnen spelen. We wilden dus het middenveld vaker overslaan. De enige kans die zij kregen, was vlak na rust. In de eerste helft had bij ons Tim Matavz mogen scoren en in de tweede helft mogen jullie raden wie dat was,” zei Jans doelend op Morten Nordstrand.
“We hebben verzuimd er vier, vijf of zelfs zes te maken. Door een geweldige keeper bleef RKC op de been. Vanaf nu hoop ik dat RKC veel punten gaat pakken, want dat zou ons helpen. Wij hebben verdiend gewonnen, zijn niet van de kaart en gaan gewoon door. Door de stand wordt het steeds interessanter om verder door te spelen.”
Ruud Brood (RKC): “In de eerste helft werden wij teveel teruggedrongen op eigen helft. Aanvallend voetbal was voor beide ploegen moeilijk op dit veld. En de duels wonnen we ook niet echt. We gaven veel afstandsschoten en corners weg. De 1-0 viel op een vervelend moment. Het stond tot dan toe goed, maar hij viel toch binnen. We hebben een moment gehad dat we gelijk hadden kunnen komen. Op het moment dat de 2-0 viel, was het over. Het had toen ook 3-0 en 4-0 kunnen worden. Levita heeft fantastisch staan te keepen. In de eindfase scoorde we nog een fantastische goal, maar het was vandaag te weinig om aanspraak te mogen maken op een punt. Het was in de uitvoering geen beste wedstrijd van onze kant.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’