Jans ontevreden, Booy geeft compliment.

Maandag 19 januari 2009 om 15:39

Na afloop van Sparta Rotterdam – FC Groningen was trainer Ron Jans van de FC ontevreden en gaf zijn collega Foeke Booy de Rotterdamse ploeg een compliment voor hun weerbaarheid.

Ron Jans: “We kwamen stroef uit de startblokken. Sparta kreeg geen echte kansen is de beginfase, waarin Sparta meer balbezit had. Wij kregen wel enkele riante mogelijkheden. Goran Lovre en Gonzalo Garcia hadden ons in die fase hadden op voorsprong kunnen zetten. Het kwartier na de rust hadden wij onze beste fase en scoorden we ook meteen. Marcus Berg had een goede kans bij de lob, vlak voordat het 1-1 werd. Bij ons werd het daarna steeds matter en kreeg Sparta de bovenhand. Zij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit en ik ben blij dat het niet 2-1 is geworden. Toch overheerst ontevredenheid, omdat we het eerder hadden moeten beslissen. Ik ben namelijk niet tevreden over het team en dan met name  wat ze in de laatste 25 minuten van de wedstrijd uitstraalden.”

Foeke Booy: “Wij zijn de wedstrijd wel goed begonnen. Het druk zetten naar voren ging prima. Naar mate de eerste helft vorderde hadden we veel moeite in balbezit. We wisten dat de ruimte aan de zijkanten zou liggen, maar waren te druistig. Een kenmerk van een heel jong team. Bij Groningen creëerden ze in die fase hun beste kansen. Maar ze scoorden niet en daardoor bleven ze in de wedstrijd. Vlak voor rust had Godee moeite Poepon te bereiken, anders hadden we misschien – tegen de verhouding in – ook nog op voorsprong kunnen komen.”

“Na rust hebben we wat omgezet, want de bedoeling die we vooraf hadden die liep niet. Toen Groningen scoorde was het wel even schrikken. Groningen hield de ruimtes goed klein. Dan moet je zelf aan de bal wel goed voetballen. We zijn goed met de achterstand omgegaan en scoorden 1-1. Daarna kwam de wedstrijd pas los. We hadden ‘m zelfs nog kunnen winnen. In verhoudingen, snap ik dat Ron het minst blij is met één punt. Ik vond dat wij fris en sterk oogden in de eindfase. Aan de bal kunnen we beter dan in de eerste helft. We hebben ons kranig geweerd en zijn goed omgegaan met achterstand. Dat is winst voor een hele jonge ploeg.”