string(9) "claudebot"

Jans: ‘Nu de lijn doortrekken’.

Vrijdag 30 oktober 2009 om 13:30

Trainer Ron Jans hoopt dat zijn ploeg zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen AZ (waarvoor nog circa 200 kaarten te koop zijn!) de lijn zal doortrekken, die is ingezet in de eerste helft tegen Vitesse. “We hebben eerder goede wedstrijden gespeeld en nu is het zaak daar eens een goed vervolg aan te geven.”

In Euroborg heeft trainer Ron Jans niet de beschikking over de zes spelers die ook afgelopen woensdag in Arnhem aan de kant bleven. Naast de langdurig geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik en Jeffrey Rijsdijk zijn dat Tom Hiariej (neus), Mike Zonneveld (knie) en Danny Holla (knie).

Garcia mag weg
Verder is Gonzalo Garcia buiten de selectie gelaten. Om de balans in de selectie terug te brengen tussen verdedigers, middenvelders en aanvallers, is middenvelder Frank Olijve toegevoegd. Hij mag zich net zoals Darryl Lachman tot de winterstop gaan bewijzen. Leandro Bacuna is definitief aan de eerste selectie toegevoegd. Ron Jans over de situatie rond Garcia: “We hebben er over gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we wel met elkaar overweg kunnen, maar niet bij elkaar passen. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Overigens zal Gonzalo tot de winterstop gewoon deel uitmaken van de eerste selectie. Dat hij deze keer niet bij de achttien zit, hoeft niet te betekenen dat we geen beroep meer op hem zullen doen.”

Doorzetten
Over de wedstrijd tegen AZ zei Jans het volgende: “Eigenlijk hebben we niet zoveel met AZ te maken en kijken we vooral naar onszelf. De eerste helft tegen Vitesse was een voorbeeld van hoe het moet. Individueel en als team. Dat hebben we ook in flitsen in andere wedstrijden laten zien. Maar we kennen ook de andere kant van de medaille. Het moet niet nodig zijn een slechte beurt zoals tegen FC Twente nodig te hebben om zo te voetballen. We moeten zaterdagavond initiatief blijven nemen, druk zetten en duelkracht tonen. Uit bij Heerenveen, in de beker bij Utrecht en nu bij Vitesse hebben we een resultaat neergezet. Het is nu zaak daaraan een vervolg te gaan geven en de lijn omhoog ook door te trekken.”

Kaartverkoop
Tot en met zaterdag 31 oktober om 17.00 uur zijn er per (Seizoen)ClubCard toegangsbewijzen te koop voor vak PP via internet (e.16) en TicketBox (e.17). Om 18.45 uur openen de kassa’s bij Ingang 2 van Euroborg voor de verkoop van de resterende kaarten. Er kan dan nog één ticket gekocht worden per geldig legitimatiebewijs. Om 18.55 uur begint de voorwedstrijd RVO FC Groningen D2 – RWE Eemsmond D1. Om 20.45 uur wordt onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem afgetrapt bij FC Groningen – AZ.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’