string(9) "claudebot"

Jans: ‘Nog steeds geen goal tegen’.

Donderdag 04 februari 2010 om 00:33

Na afloop van Groningen-ADO hadden trainers Raymond Atteveld en Ron Jans elk een iets ander gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Atteveld vond dat zijn ploeg goed gevoetbald had en geen kansen benutte. Jans op zijn beurt had ADO niet vaak gevaarlijk gevonden.

Atteveld (ADO): “Als je een 2-0 verlies ziet, denk je misschien dat het een normale uitslag is geweest voor deze wedstrijd. Maar ik heb er een ander gevoel aan overgehouden. Ik was tevreden met het spel dat wij speelden. Er kwamen veelvuldig voorzetten van de zijkant en wij hebben kansen en mogelijkheden laten liggen. Het is zuur dat de goal valt door een overtreding in de zestien waarbij de bal eigenlijk al geblokt was. Dan moet je tegen een 1-0 achterstand gaan voetballen.”
“We hebben van alles geprobeerd. En hebben ondanks de lengte voorin zeker niet aldoor de lange bal gehanteerd maar zijn juist blijven voetballen. We hebben heel wat kansen en mogelijkheden gehad. Als we daarmee beter omgegaan waren, hadden we meer gehad dan de nul punten die we nu hebben.”
Jans (Groningen): “In de eerste helft had ADO Den Haag het goed staan met hun 3-4-3-formatie. Met onze 4-4-2 ontstond er daardoor veel ruimte aan de zijkanten. In balbezit hebben we daarmee te weinig gedaan. Dat was dus niet goed, maar ik vond ADO Den Haag in balbezit ook niet echt gevaarlijk. Ze hadden veel meer de bal, maar waren goed tot aan de zestien. Een grote kans was er voor Milic pas in de slotfase van de wedstrijd.”
“De 2-0 hing in die fase dat hij viel al een tijdje in de lucht. We kregen kans op kans hoewel we toen met een man minder in het veld stonden. Daarna hadden we het nog moeten afmaken, want als het 2-1 wordt dan kan een wedstrijd nog kantelen. Dat hebben we vanavond helaas slecht uitgespeeld. In een paar situaties stonden we zelfs met drie aanvallers tegen twee van ADO. We waren dus niet heel erg effectief, maar hebben dit jaar nog altijd geen goal tegen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’