string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: “Niet beter, maar effectiever”.

Maandag 15 maart 2010 om 15:44

Trainer Ron Jans was na afloop van het duel met NAC Breda tevreden over het resultaat en gaf zijn team een groot compliment. Robert Maaskant vond het een ‘hele vervelende avond’.

Ron Jans: “Vooraf was ik heel nieuwsgierig hoe het team de wedstrijd zou invullen. Niet alleen door de beenbreuk van Danny Holla die we meemaakten, maar ook door Tim Sparv die voor het eerst middenin het elftal speelde en met Oluwafemi Ajilore achter de spitsen. Ook het koppel Nicklas Pedersen en Tim Matavz was nieuw en hoe zou het gaan met de Matavz en Andreas Granqvist die beiden ziek zijn geweest?”
“We hebben het fantastisch gedaan. We waren misschien niet beter dan NAC Breda, maar wel effectiever. Het was een tactisch gevecht in de eerste helft en NAC was wat dreigender. Wij kwamen op 1-0 door een mooie actie. En door een cadeautje in blessuretijd zelfs met 2-0 voor. Bij Heracles en vorig jaar bij PSV stonden we ook in een luxe positie en stonden we uiteindelijk nog met lege handen. Nu was het qua resultaat beter. Na rust had NAC een betere fase, maar daarna was het gebeurd. De vraag was vooraf ‘hoe mentaal weerbaar zijn we’? Erg weerbaar, dus. Een groot compliment aan het hele team. En lekker om er zelf ook bij te horen.”
Robert Maaskant: “Het is voor ons een heel teleurstellende avond. We hadden het eerbetoon aan een groot clubman graag beloond met een feest. In de eerste helft was het een tactisch steekspel, maar was het in balbezit voor ons te matig. Door twee knulligheden kwamen we met 2-0 achter. In de rust hebben we besproken of we ons erbij nee zouden leggen of er in zouden blijven geloven en vol tekeer zouden gaan. We hebben voor het tweede gekozen en kwamen uitstekend uit de startblokken. Maar het werd niet beloond met een doelpunt. Toen kregen we ook nog de 3-0 tegen. Het is al met al een hele vervelende avond met ook nog een rode kaart. We staan op de ranglijst waar we staan. Het doel blijft deelname aan de play-offs en ik ga er nog steeds vanuit dat we daarin slagen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’