Jans na dit seizoen trainer bij sc Heerenveen

22 februari 2010

Ron Jans heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij sc Heerenveen. Zoals bekend kondigde Jans al eerder aan dat hij na acht jaar FC Groningen aan het einde van dit seizoen de club zou gaan verlaten. Hij gaat met ingang van komend seizoen aan de slag in Friesland.

Maandagochtend werd het nieuws door sc Heerenveen bekend gemaakt. Trainer Ron Jans in een reactie: “We hebben er van beide kanten bewust voor gekozen op dit moment geen persconferentie te geven. Dat doen we pas na het seizoen. Ik wil me de komende maanden gewoon kunnen blijven concentreren op mijn werk bij FC Groningen en Jan Everse is bezig aan een klus bij sc Heerenveen. We willen beiden in alle rust ons werk doen.” Aartsrivaal
Ook het feit dat de keuze van zijn nieuwe club juist op aartsrivaal Heerenveen is gevallen, licht Jans toe: “De belangstelling van Heerenveen is pas sinds een week of twee concreet geworden. Ik begrijp dat een aantal supporters moeite zal hebben met deze stap. Dat heeft natuurlijk te maken met de onderlinge rivaliteit tussen beide clubs. Maar in mijn ogen is er tussen de clubs geen sprake van vijandschap. Niemand hoeft te twijfelen aan mijn inzet voor FC Groningen de komende periode. Ik heb het geweldig naar mijn zin omdat het erop lijkt dat we een teleurstellende eerste seizoenshelft kunnen ombuigen naar iets moois. Volgend jaar ben ik dan weliswaar geen trainer meer van FC Groningen, maar wel fan. De periode bij FC Groningen zal me nooit meer loslaten.”

Laatste nieuws