string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Marcus heeft sorry gezegd’.

Maandag 24 november 2008 om 15:50

Op de persconferentie na afloop van Willem II-FC Groningen was trainer Andries Jonker van Willem II nogal in zijn nopjes en had hij het over ‘goede lelijk-weervoetballers’. Ron Jans van FC Groningen had een ‘masterclass slecht verdedigen’ gezien bij zijn team.

Ron Jans: “Er zijn momenten dat je niet veel zin hebt om te praten. We konden vandaag aan kop komen in Eredivisie. Daar wilden we voor gaan. Tot de eerste goal was het ook aardig in evenwicht en vond ik dat wij iets makkelijker voetbalden. Maar daarna was binnen een kwartier de wedstrijd gespeeld. Tot vandaag waren we de ploeg met minste goals tegen. Maar daar begrijp ik vandaag helemaal niets van. Het was een masterclass slecht verdedigen. Spelers die hun man voorbij lieten komen, de rebound die er niet was, niet alert genoeg zijn bij vrije trappen die snel worden genomen, uit de rug weglopen. Willem II maakte daar goed gebruik van. Het is vervelend dat dingen die afgesproken worden niet of slecht worden uitgevoerd. In de tweede helft hebben we geen echte kans meer gehad. Toen was het eigenlijk al over. Dit soort momenten maak je als speler en trainer mee. Het geeft een boos en machteloos gevoel.”

“Het meeste moeite heb ik nog met rode kaart. Tegen Marcus hebben we vaak gezegd dat hij moet uitkijken als hij wat geïrriteerd is. Hij moet dan geen domme dingen doen. Het was een overtreding van achteren en hij haalde zijn tegenstander neer. Hij zal wel geschorst worden. Dat is met 3-0 achter in de 90ste minuut niet slim. Marcus heeft sorry gezegd. En daarmee is het dan ook over, dan vergeef ik hem vrij gemakkelijk.”
Andries Jonker: “Vorige week hebben we in Den Haag nog met enig fortuin gewonnen. We hebben deze week veel gesproken en hard gewerkt. Gisteren kwam het basisteam op de training vaak in de problemen. Ik heb toen gezegd ‘jullie zijn geen Barcelona’. Jullie zijn een hecht collectief, maar om daar een soepel lopende machine van te maken dat gaat tijd kosten. Vandaag heb ik een fantastisch team gezien en goede goals. Onlangs zei iemand over het team dat er kraak noch smaak aan zat. Dat heeft me wel geraakt en vandaag was het tegendeel waar. Na de 3-0 is de afstand zo groot dat Groningen machteloos is. Door te blijven aanzetten zouden we nog een hebben willen maken. Maar 3-0 tegen Groningen, goedendag zeg. Wij hebben goede lelijk-weervoetballers.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’