Jans krijgt erepenning bij afscheid

30 april 2010

Ron Jans en Raymond Libregts hebben donderdagmiddag in Euroborg tijdens een receptie officieel afscheid genomen van FC Groningen. Tijdens deze bijeenkomst kreeg Jans van burgemeester Peter Rehwinkel de erepenning van de gemeente Groningen.

Rond vijf uur namen diverse sprekers het woord. Naast directeur Hans Nijland, voorzitter van de Raad van Commissarissen Ed Zijp, hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema en teammanager Theo Huizinga, was er ook een toespraak van burgemeester Rehwinkel. Hij overhandigde de erepenning van Groningen aan Ron Jans en sprak bovendien de hoop uit dat het echte afscheid pas zou plaats vinden op maandag 17 mei met een feest ter ere van het winnen van de play-offs. Aan het slot van de bijeenkomst, waarbij behalve personen binnen en rond de organisatie van de club ook onder anderen de ouders en kinderen van de beide trainers aanwezig waren, namen de trainers zelf het woord. Overigens kregen de drie zoon van Ron Jans (Koen, Daan en Luuk) alledrie een seizoenkaart van FC Groningen.

Raymond Libregts bedankte zijn collega’s voor vijf mooie jaren en zei geen seconde spijt te hebben gehad van zijn keuze voor Groningen. Ron Jans hing zijn toespraak op aan de termen ‘partir, c’est mourir un peu’ (vertrekken is een beetje sterven - Fr.) en ‘behind every great man is a great woman’ (achter elke grote man staat een grote vrouw - En.). Voor zijn eigen vrouw Marjo was dan ook het laatste dankwoord.

Laatste nieuws