string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans’ kortste wedstrijdanalyse: “We zijn door”.

Vrijdag 26 september 2008 om 14:48

Trainer Ron Jans kon daags na de bekerontsnapping tegen de amateurs van Hollandia opgelucht terugkijken op het duel uit de tweede ronde. “Eigenlijk wees alles erop dat een stunt in de maak was, maar gelukkig heeft de ploeg ook nu tot het einde geknokt.”

Het waren zenuwslopende minuten tussen de gemiste strafschop van Koen van de Laak en de uiteindelijke gelijkmaker. “Wij hadden in de beginfase drie opgelegde kansen. Zij schoten twee keer op doel en kwamen met 2-0 voor. Toen die bal er vanaf elf meter niet in ging, dacht ik ‘zo zal een stunt dan toch wel tot stand komen’. We hebben Hollandia tweemaal bekeken en ze speelden in de verwachte opstelling en formatie. Maar er stond werkelijk een heel ander team. Alle toeschouwers hebben zich vreselijk goed vermaakt, denk ik. En de ploeg werd er enorm extra door geïnspireerd. Ze hebben echt een topprestatie geleverd.”
Geen hond
 “Wij hebben dat niet. Het is ook niet zo dat we er niets aan gedaan hebben, maar diverse spelers haalden hun normale niveau gewoon niet. Onze ploeg verdient wel een enorm compliment dat ze opnieuw tot het einde toe door bleven knokken. Uiteindelijk hebben we in de slotfase toch nog de verdiende zege afgedwongen. Na afloop hebben we de analyse heel kort gehouden: We zijn door.”
Opmerkelijk was de eerste wissel en vooral de reden waarom die plaatsvond. “Sepp De Roover heeft slechte ogen, draagt lenzen en is ook nog een nachtblind. Door de slechte verlichting kon hij af en toe situaties gewoon niet goed inschatten. Volgens de spelregels is het nog niet toegestaan met een geleidehond te spelen, dus hebben we na de rust wat omgezet. Paul Matthijs ging bijvoorbeeld rechtsachter spelen, maar moest op zijn beurt weer met rugklachten naar de kant. Verder hebben we in het laatste deel Fredrik Stenman nog gebracht om ritme op te doen.”
Geen Ajax
En daarmee stipte Jans de wedstrijd van zondag al aan. “We hebben ons eigenlijk de hele week al verheugd op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Misschien dat dit gisteren ook nog een beetje heeft meegespeeld. Dat we nu gewonnen hebben, maakt het een stuk gemakkelijker ons te richten op Feyenoord. Wij weten zelf hoe we ervoor staan. Feyenoord zal dit seizoen zeker nog gaan groeien, maar was erg wisselvallig. Tegen Kalmar deed het pijn aan de ogen, tegen Ajax was het een spektakel. Maar deze keer speelt Feyenoord niet thuis en ook niet tegen Ajax.”
Personele problemen heeft Ron Jans nog steeds in de personen van Martijn Meerdink (voet), Jeroen Veldmate (knie) en Ondrej Svejdik (schouder). Gonzalo Garcia (lies) is nog een twijfelgeval. Marcus Berg nam uit voorzorg niet deel aan de uitlooptraining en Paul Matthijs had donderdag dus last van de rug. De balans wordt na de zaterdagtraining, die in het teken zal staan van Feyenoord, definitief opgemaakt.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’