string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Koploper pootje lichten’.

Vrijdag 23 oktober 2009 om 16:19

Trainer Ron Jans blikt in de aanloop naar Twente-Groningen vooruit op het duel met de koploper van de Eredivisie. “Zij spelen anders dan vorig jaar.”

Waar Jans met zijn ploeg de gehele week in alle rust heeft kunnen toewerken naar het volgende competitietreffen, heeft Twente een zware reis en bovendien een nederlaag tegen het Moldavische Tiraspol in de benen. “Tot gisteren waren we nog ongeslagen. Die status hebben ze nu niet meer in Europa, maar nog wel in de competitie natuurlijk. We willen de nummer 1 van de ranglijst graag pootje lichten.”

Jans vindt dat er in Twente een andere ploeg staat dan vorig seizoen. “Het is zeker niet minder wat ze laten zien. Het spel is wel anders geworden, maar ze zijn zeker ook effectiever. Via spelhervattingen, de kracht en lengte die ze in de ploeg hebben. Combinerend en qua positiespel zitten ze nog niet op het niveau van afgelopen seizoen. Ik heb Twente al veel gezien en het valt op dat hun buitenspelers meer naar binnen trekken dan afgelopen seizoen. En dat is nu net iets wat wij er ook uit willen hebben bij onze ploeg.”

De laatste keer dat FC Groningen won in Enschede, was de befaamde debuutwedstrijd van Erik Nevland. Op 7 november 2004 werd het toen 2-1. Sindsdien werd het een keer gelijk en vervolgens won Twente driemaal. Waar FC Twente nog geen competitienederlaag heeft geleden, is FC Groningen overigens ook alweer drie competitieduels op rij ongeslagen. Het duel begint komende zondag om 14.30 uur in de Grolsch Veste en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’