string(9) "claudebot"

Jans: ‘In de rust ingehouden boos’.

Maandag 08 maart 2010 om 12:15

Trainer Ron Jans was in de rust van de wedstrijd ingehouden boos omdat hij vond dat z’n ploeg op 80% speelde. Zijn collega Jan van Dijk van VVV-Venlo was naar Groningen gekomen om er geen wedstrijd van te maken en wilde snel over het duel heen stappen.

Jans: “We hebben vorige week in Voetbal International tegen Feyenoord een 9 gekregen voor amusementswaarde van de wedstrijd. Maar toen hadden we geen punten. Vandaag is een 4 mijn eigen cijfers en hebben we wel drie punten. Wat is mooier? Toch de wedstrijd van vandaag, want het gaat uiteindelijk om resultaat. Bij ons ontbreken al weken steeds diverse basisspelers, maar we weten hun afwezigheid telkens wel goed op te vangen.”

“Vandaag hebben we verdiend gewonnen, al kwamen we in blessuretijd nog wel even goed weg. In de rust was in ingehouden boos in de kleedkamer, omdat ik vond dat de ploeg op 80% speelde. We hadden gezien de afwezigheid van internationals afgelopen week en de veldomstandigheden een wat moeizame voorbereiding gehad, maar het tempo kon nog wel wat omhoog. We moesten deze wedstrijd winnen en dan zou de vorm vanzelf terug komen. Dat moeten we volgende week tegen NAC Breda bewijzen. Het wordt buigen of breken. Gaan we voorbij NAC of komen we verder op achterstand? Ik weet wel waarvoor we zullen kiezen.”

Jan van Dijk (VVV): “We zijn naar Groningen gekomen om een resultaat te behalen. Om twee redenen hebben we onze speelwijze aangepast. Omdat we onze opbouwers misten en omdat op dit veld opbouwen sowieso moeilijk is. We wilden zonder risico achterin spelen en hebben ook bewust de wedstrijd vertraagd. Dan gok je op een moment en dat kwam er ook met een kans van Uchebo. Voor de rest was het een kwestie van tegenhouden en dat ging eigenlijk vrij goed.”

“In de tweede helft nam de druk toe. Het vroege vertrek van Uchebo was een aderlating, die we hebben opgevangen door Boijmans te brengen. Hij is op zijn beurt ook niet in staat veel te spelen, omdat hij terugkomt van een zware blessure. Hij heeft het prima gedaan. In de slotfase hebben we Garcia in de spits gebracht, omdat we verder geen keuze meer hadden. Groningen heeft misschien verdiend gewonnen, maar ondanks onze personele onderbezetting vind ik dat we naar behoren hebben gespeeld. Over de schouder hebben we gezien dat de concurrentie ook heeft verloren en er dus weinig bloed vloeit. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en de doelstelling blijft handhaving. Over deze wedstrijd wil ik snel heen stappen.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus