string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Ik heb nog steeds een droom’.

Dinsdag 22 september 2009 om 14:58

FC Groningen bereidt zich op de bekerconfrontatie met FC Utrecht, woensdagavond in Stadion Galgenwaard, niet anders voor dan op een competitiewedstrijd. “We hebben alleen wat minder rust tussen de wedstrijden in”, laat Jans in de aanloop naar het bekerduel weten.

De benadering voor de bekerontmoeting met FC Utrecht wijkt niet af van een voorbereiding op een competitiewedstrijd, al worden de trainingen natuurlijk op het programma aangepast. “We trainen nu niet zo lang en niet zo vaak als in een reguliere week”, zegt Jans. “Na de nederlaag in Tilburg had ik wel liever gezien dat we direct weer voor de competitie hadden mogen aantreden om het slechte gevoel van ons af te spelen. Ik kan mijn spelers overigens niets verwijten, ze werken er keihard voor.”
Vol vertrouwen
Hoewel de resultaten in de competitie nog niet meevallen, reist Jans met zijn selectie vol vertrouwen af naar Utrecht. “Ik heb nog steeds een droom. Ik zou heel graag met FC Groningen de beker willen winnen, al besef ik dat dit woensdagavond al weer over kan zijn. In deze ronde zit het qua loting niet mee. Maar als je de beker wilt winnen, zul je dus ook FC Utrecht moeten uitschakelen. We zijn niet bang om in Utrecht te moeten spelen, ook al omdat we er in het recente verleden regelmatig hebben gewonnen. Ik zie geen groot verschil in kwaliteit tussen beide selecties, al is dat op de stand van de ranglijst van de Eredivisie nu wel het geval.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’