string(9) "claudebot"

Jans: ‘Het is voor ons een frisse start’.

Zondag 24 januari 2010 om 18:26

Trainer Ron Jans had van zijn ploeg de beste wedstrijd van het seizoen gezien en zijn collega Steve McClaren van FC Twente vond dat zijn ploeg een off-day had, maar gaf ook credits aan FC Groningen.

Ron Jans: “Ik heb vandaag genoten van FC Groningen. We hadden meer  verdiend dan een punt, maar ik ben er helemaal niet treurig om. We hebben mooi gevoetbald, er was sfeer in het stadion en ik ben tevreden over het hele team. Het was de beste wedstrijd van dit seizoen. Als we dit kunnen volhouden, lijkt het dat we met de nieuwe spelers en de spelers die er al waren vanaf 7 januari een frisse start hebben gemaakt.”

“Toen de wedstrijd tegen Heerenveen moest worden ingehaald, hebben we nog overwogen eerder te beginnen met trainen dan 7 januari, maar ik ben blij dat we dat niet gedaan hebben. We waren al vanaf 22 juni bezig en soms is ‘de kop goed leeg maken’ wel eens belangrijker dan trainen. Iedereen heeft huiswerk mee gehad en we zijn dus weer fris van start gegaan.”

“We hebben ons helemaal gegeven en op het laatst had zelfs iemand kramp (Goran Lovre – red.). Ik vond het heel leuk om naar te kijken en om van deze ploeg trainer te zijn. Daley Blind stond als rechtsback op een voor hem vreemde positie, maar op basis van wat hij heeft laten zien in de voorbije weken ook weer niet. Hij is samen met Lucius misschien wel de personificatie van het nieuwe begin. Maar ik moet benadrukken dat er vandaag niet één speler was, die niet in de wedstrijd zat.”

Steve McClaren zat er minder warmpjes bij achter de tafel in de persruimte, hoewel hij behoorlijk wat meters had gemaakt in de coachbox. “Jullie hebben een hele grote ruimte waar de trainers in mogen lopen. Daar heb ik goed gebruik van gemaakt. Ik heb nu in ieder geval geen koude voeten.”

Over de wedstrijd vond hij het volgende: “Iedereen vraagt zich nu waarschijnlijk af waarom wij een punt hebben behaald en Groningen niet drie? Wie straks de samenvatting ziet, zal vrijwel alleen gevaar van hen zien. Wij zijn echt ontsnapt en gaan er stiekem vandoor met een punt. Hopelijk is dit een ‘wake-up-call’ voor mij ploeg, want woensdag in de beker zullen we er wel weer moeten staan. Het was een totale ‘off-day’, behalve voor doelman Sander Boschker. Hij heeft ons gered. We hebben de basiszaken niet goed uitgevoerd, zoals duels aangaan, tweede bal winnen en zijn daardoor nooit in ons spel gekomen. Dit is niet het Twente zoals iedereen dat kent. Ik hoop de reactie van de ploeg woensdag te zien.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus