string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Groningen na rust onmachtig’.

Zondag 02 augustus 2009 om 18:24

Trainers Ron Jans van Martin Jol van respectievelijk Groningen en Ajax waren het er na afloop over eens dat de uitslag een logisch gevolg van het geboden spel was geweest.

Ron Jans: “Soms verheug je je ergens heel erg op en als het dan achter de rug is, dan is het heel erg tegen gevallen. En dat was vandaag het geval. Ajax verraste door zonder Aissati te spelen, die wij wel hadden verwacht. Tot de 41ste minuut was het redelijk in evenwicht. Ook hadden we de bal veel in de ploeg, al was dat vooral achterin en op het middenvelder. Tot dan toe hebben we weinig weggegeven.”

“Na de 2-0 hebben we voetballend niet veel meer weten te creëren. Rommedahl was al een paar keer dichtbij een tweede goal. En we kwamen een paar keer goed weg. Aan het publiek en ook aan de spelers merkte je een bepaald onmachtig gevoel. We kwamen tekort. Hoe goed is Ajax? Dat mag mijn collega beantwoorden. Hoe goed is Groningen? We moeten zeker nog groeien en daar wil ik graag een rol in spelen. Er zijn in ieder geval genoeg punten waar we nog kunnen groeien.”

Martin Jol: “Ik ben zeer tevreden met deze zege. De eerste helft heeft FC Groningen het ons heel lastig gemaakt en hebben we weinig weten te creëren. Wij hebben niet veel weggegeven, behalve misschien een vrije trap die net naast ging. In het eerste kwartier na de pauze ging het een stuk beter en kregen we drie of vier grote kansen. Het enige wat je ons kunt verwijten, is dat we te lang op de tweede en misschien de derde goal hebben moeten wachten. In de tweede helft hebben we Ajax gezien zoals ik me dat had voorgesteld.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard