string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Gewoon met 2-0 gewonnen’.

Maandag 16 februari 2009 om 14:27

De trainers waren na afloop van FC Groningen – Heracles Almelo niet al te spraakzaam. Wel waren Ron Jans en Gert Heerkes allebei tevreden . De winnende coach vooral over het resultaat en de verliezende coach over het vertoonde spel.

Gert Heerkes: “Ik ben ondanks de nederlaag heel tevreden over wat we hier vanmiddag in Euroborg hebben laten zien. Het veldspel was prima en we hebben diverse mogelijkheden gecreëerd. Het was de derde goede wedstrijd op een rij. Na twee gelijke spelen hebben we onszelf vandaag niet op de drie punten beloond.”

Ron Jans: “Ik ben het meest tevreden over de eerste helft. Maar daarin begonnen we niet goed. De wedstrijd leek op die van vorig jaar. Wij spelen met 4-4-2 en een ruit op het middenveld en zij met 4-3-3. Bij ons stond het dit jaar verdedigend beter. In balbezit speelden we veel te slordig. En in de slotfase van de wedstrijd was dat helemaal het geval.”

“We hebben de wedstrijd beslist met twee goals kort achter elkaar. Een goed uitgespeelde eerste treffer en bij de tweede een slimme voetbeweging van Marcus Berg. Na de pauze is Heracles verder naar voren gekomen, maar hebben ze de aansluitingstreffer niet kunnen maken. Als ik hier zo rond kijk, lijkt het alsof we verloren hebben, maar wij hebben gewoon met 2-0 gewonnen. En al voor de vijfde keer achter elkaar de nul achterin gehouden. Als we volgende week winnen van PSV, staan we boven hen. Dat is een mooie gedachte om mee af te sluiten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’