string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Geld voorlopig nog op play-offs’.

Donderdag 05 februari 2009 om 00:43

Trainer Ron Jans was ondanks de 1-0 voorsprong van de FC ontevreden bij het aanbreken van de rust. Hij veranderde na de pauze van systeem. Zijn collega Mario Been was tevreden met de inzet van zijn ploeg en wist dat er na de rode kaart eigenlijk niet meer in zat.

Mario Been: “Het was voor ons een belangrijk duel. We stonden vooraf drie punten achter, hadden kunnen aansluiten, maar komen nu op zes punten afstand. Het zijn doorgaans mooie duels tussen FC Groningen en NEC. Ik had graag een wedstrijd met elf tegen elf willen zien. Maar na een klein halfuur was het gespeeld. De strafschop was terecht, maar een rode kaart vind ik in zo’n situatie te zwaar. Maar dat zeg ik misschien ook omdat ik de trainer van de gedupeerde ploeg ben.”

“Je weet dat Groningen het vervolgens goed kan uitspelen. Zolang het 1-0 bleef, hadden we de optie er een extra spits bij te gooien. Maar toen het 2-0 werd, heb ik besloten spelers nog wat rust te geven met het oog op onze volgende wedstrijd van aanstaande zaterdag. Concluderend ben ik met het eerste halfuur zeker tevreden, maar daarna was het geen wedstrijd meer en zat er niets meer in voor ons.”

Ron Jans zat er niet zo vrolijk bij als anderhalve week terug na de zege op Ajax. “Het is een behoorlijke luxe als je met 1-0 voor de rust ingaat en voornamelijk ontevreden bent. Vanaf het begin was NEC feller dan FC Groningen. We verdedigden teveel op afstand en ook in balbezit was het veel te statisch. Slordig en teveel balcontacten. NEC was gewoon de betere ploeg. Het enige gevaar kwam van Berg in de beginfase en later met een snelle uitbraak over links waar hij knap de bal bij zich hield. In die situatie werden de regels toegepast, maar ik ben het met Mario Been eens dat het tegen je gevoel ingaat omdat je twee zware straffen tegelijk tegen krijgt. Bij Marcus Berg zag ik geen twijfel, hoewel hij tegen NAC Breda onlangs een strafschop niet benutte. Hij schoot ‘m prima in.”

“We vielen teveel door het centrum aan, dus zijn we na de pauze overgeschakeld van 4-4-2 naar 4-3-3. Met drie spitsen om de zijkanten meer te bespelen. Fredrik Stenman kwam telkens vrij aan de kant van Gonzalo Garcia. Jammer dat er weinig gevaar uit voor kwam. Het was fijn dat de 2-0 toch viel. Toen was het helemaal gebeurd en konden we Pepijn Kluin nog laten spelen. We hebben nu 10 punten uit vier duels en zijn weer bezig aan een serie. We hebben het gat naar NEC vergroot en de ploegen eronder zullen moeite hebben om ons in te halen. Als de uitvoering in ons voetbal beter wordt, zijn we misschien nog in staat voor de plekken bovenin mee te doen. Maar voorlopig zet ik m’n geld op de play-offs. Die zullen we niet meer mislopen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’