string(9) "claudebot"

Jans gaat niet rouleren tegen Telstar.

Dinsdag 11 november 2008 om 14:47

Woensdagavond speelt FC Groningen in Velsen tegen Telstar in de derde ronde van de KNVB-beker. Bij het duel zijn Koen van de Laak en Gonzalo Garcia niet aanwezig. Zij raakten geblesseerd aan respectievelijk de heup en knie. Martijn Meerdink is weer terug bij de achttien.

Er is netto een speler van de eerste selectie minder beschikbaar dan afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Sepp De Roover, Evgeniy Levchenko en Jeroen Veldmate zijn er nog altijd niet bij en krijgen op de tribune gezelschap van Koen van de Laak en Gonzalo Garica. Goran Lovre en Paul Matthijs waren gisteren niet op het veld te vinden, maar trainden vandaag (dinsdag – red.) wel weer mee. Pepijn Kluin sluit als achttiende aan bij de selectie.
Sterkst mogelijk
Trainer Ron Jans besloot niet zoals tegen Hollandia ook de reservespelers in de basis op te stellen. “We gaan morgenavond niet rouleren. Dat heeft enerzijds te maken met de lijst aan blessures die er is, maar ook met het feit dat een heleboel dingen veel duidelijker zijn dan een paar maanden terug. We zullen dus proberen het sterkst mogelijke elftal samen te stellen.”
De entourage is in Velsen niet betaald-voetbalwaardig en dat was de reden dat Telstar het duel liever omgedraaid had zien worden. “Het is geen mooie entourage met al die bouwkranen, maar het veld lag er prima bij. Hopelijk is het niet teveel aangetast door de regen. Topscorer Plet is met afstand hun grootste blikvanger.”
Korfjes hijsen
“Wij zullen in dit duel gewoon moeten winnen en aantonen dat we in een uitduel ook goed kunnen voetballen. Het scorebord met de korfjes voor doelpunten is uniek. Ik hoop dat ze er een paar voor ons zullen hijsen. Wij moeten een ronde doorkomen en donderdag bij de loting als één van de zestien in de koker zitten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus