string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Figurantenbal’.

Maandag 26 oktober 2009 om 08:45

Trainers Ron Jans en Steve McClaren hoefden zondag niet veel uitleg te geven op de persconferentie. Twente had Groningen overklast en zo zagen de coaches het ook. Jans: ‘We moeten nu laten zien dat we hier weer uit kunnen komen.”

Ron Jans: “Je moet me maar geloven dat we met de beste bedoelingen hierheen waren gekomen. Om druk op Twente te zetten en hen balverlies te laten lijden. Daar is 0,0 van terecht gekomen. Het is een figurantenbal geweest vanuit ons standpunt. De druk probeerden we wel te zetten, maar dat hebben we maar gauw weer omgezet door de spitsen niet naast elkaar, maar ‘onder’ elkaar te laten verdedigen. Twente zette juist veel druk bij ons balbezit en mede daardoor hebben we de eerste helft bijna niks gecreëerd.”

“Met de reddingen bij kansen van Nkufo en Janssen kwamen we nog wel goed weg. Vooraf hebben we gewaarschuwd voor rechtsbenige spelers aan de linkerkant. Dan moet rugdekking aan elkaar worden gegeven als ze naar binnen komen. Maar dat gebeurde beide keren niet. Na de rust zijn we anders gaan staan, omdat we niet compact genoeg verdedigden. Toen ging het wel beter en kregen we een kansje bij een vrije trap. Maar toen de keeper eraf moest en het 3-0 werd, duurde het wel heel lang aan de zijkant. Ik ben blij dat er geen extra tijd werd bijgetrokken.”

“Bij ons is het vanaf dit moment zaak als ploeg te kunnen laten zien dat we uit deze situatie kunnen komen. Wij moeten beter en kunnen ook beter dan dit. Met name in de agressie en met tegenslagen omgaan moet het beter. We hebben ons te vroeg overgegeven. Als het niet goed gaat dan moet je met elkaar opstaan en moeten spelers zich meer laten gelden. Dat heb ik vandaag helemaal niet laten zien en wil ik in de toekomst wel zien.”

Steve McClaren: “Dit was een perfect antwoord op het verlies van donderdag. Veel mensen waren benieuwd naar onze reactie daarop en die was perfect. Groningen heeft een goede wedstrijd tegen Utrecht gespeeld. Dat wisten we. De eerste twintig waren voor ons belangrijk en de spelers toonden zich daarin hongerig. We begonnen goed en hadden controle vanaf het eerste moment. Daarin hadden we drie of vier goals kunnen maken.”

“In de tweede helft werd Groningen steeds gevaarlijk. Bij de derde goal zat een beetje geluk, maar natuurlijk ook een goede actie van Nkufo. Het is voor mij ongebruikelijk om de laatste tien minuten rustig op de bank te zitten, maar dat beviel prima. We zouden met de voeten op de grond blijven bij winst en verlies. Dus dat gaan we doen. We weten nu dat we vast nog eens weer gaan verliezen, maar ook dat we daarmee goed kunnen omgaan.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard