Jans: ‘Feyenoord komt op mooi moment’

26 februari 2010

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in Euroborg de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het is de strijd tussen de nummers 8 en 4 van de ranglijst. Groningen is de ploeg in vorm (zes zeges in acht duels). Feyenoord won sinds de winterstop slechts één van de zes ontmoetingen.

In personeel opzicht heeft Jans niet de beschikking over Gibril Sankoh en Leandro Bacuna. Beide spelers zijn geschorst. De blessurelijst is exact gelijk aan die van afgelopen weekend. Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Sepp De Roover, Jeffrey Rijsdijk, Oluwafemi Ajilore, Koen van de Laak en Tim Sparv zijn er dus niet bij. Laatstgenoemde is wel fit, maar nog niet wedstrijdfit. Vanuit de Beloften sluiten Frank Olijve, Danny Menting en Koos Werkman aan bij de selectie voor zondagmiddag. Verdediger Werkman maakt zijn debuut bij de hoofdmacht. Verdediger Darryl Lachman van de Beloften is niet beschikbaar wegens een schorsing.

Lieblingsgegner
Trainer Ron Jans in een voorbeschouwing: “Feyenoord komt op het mooist mogelijke moment voor ons. We zijn echt gegroeid in de laatste maanden. Het is niet altijd even mooi, maar we hebben sinds de winterstop vrijwel altijd meer kwaliteit geboden dan de tegenstander. De eerste helft bij AZ was daarop een uitzondering. Ik vind dat wij kwalitatief niet onderdoen voor Feyenoord. Wij zullen ons niet aanpassen aan de tegenstander. We spelen sinds de oefenwedstrijd tegen Ajax op dezelfde manier en zullen daaraan vasthouden.” Over de tegenstander meldde hij het volgende: “Sinds de winnende goal van Martin Drent in De Kuip lijkt Feyenoord wel een ‘Lieblingsgegner’. We hebben sindsdien overwegend positieve resultaten behaald. Dat heeft ook te maken met de situatie waarin Feyenoord de laatste jaren verkeerde. Nu ze alles qua omgeving, verwachtingspatroon en resultaten weer op de rit hebben, is het rustiger geworden bij hen. Alleen heeft Mario Been aangegeven dat het voetballend nog niet is, wat het moet zijn. Maar hij heeft ook al gezegd niet het hele elftal door elkaar te kunnen gooien.” Vertrouwen
Trainer Mario Been met een verklaring van de goede serie van FC Groningen: “Wat volgens mij belangrijk voor een ploeg is – en dat heeft Ron Jans ook gedaan – is altijd hetzelfde blijven doen en niet in de war raken. Pas dan kun je een serie neerzetten en het vertrouwen terugwinnen. Het vertrouwen bij Groningen is weer toegenomen. Ik verwacht een lastige wedstrijd, op een slechte en moeilijk te bespelen grasmat. Tijdens de wedstrijd in De Kuip (3-1 winst voor Feyenoord – red.) hadden we veel problemen in de eerste helft. Na rust gingen we ‘va banque’ spelen en over heel het veld één op één. Zo hebben we een vroege achterstand kunnen rechtzetten.”

Laatste nieuws