string(9) "claudebot"

Jans: ‘Er is hard en goed gewerkt’.

Woensdag 13 januari 2010 om 18:42

Na zeven trainingen en één oefenwedstrijd zat woensdagmiddag het trainingskamp erop voor spelers en staf van FC Groningen. Trainer Ron Jans kijkt met een positief gevoel terug op de week in Portimao aan de Portugese Algarve.

Op de afsluitende training van woensdag ontbraken Leandro Bacuna (ziek), Daley Blind (bovenbeenblessure overgehouden aan het oefenduel met Ajax) en Thomas Enevoldsen (last van een teen). Andreas Granqvist verscheen wel op het veld, maar haakte na de warming up met hevige verkoudheid af. De afwezigheid van Nicklas Pedersen was reeds bekend.
“Er is goed getraind”, vat Jans het verblijf in het buitenland samen. “We hebben gebouwd aan de conditie en er is hard en goed gewerkt. De wedstrijd tegen Ajax is dan het meetmoment. Zowel de uitvoering in de eerste helft als het 1-1 eindresultaat stemmen tot tevredenheid. De accommodatie was uitstekend. Het hotel was meer dan in orde en de velden waarop we getraind en gespeeld hebben, waren ronduit goed.”
Tegenslagen
Volgens de Groningse hoofdtrainer was er een aantal tegenslagen, maar is daar door een ieder op een prima manier mee omgegaan. “We hebben zondag, dinsdag en woensdag veel regen gehad, maar daar is goed op gereageerd. Pluspunt was daarbij dat met name het trainingsveld bij het hotel heel goed bleef. Er waren ondanks al die regenval geen plassen te bekennen.”
De fysieke gesteld van spelers en staf noemt Jans eveneens een tegenvaller. “De maag- en darmklachten, die we verder niet thuis konden brengen, hebben diverse spelers en stafleden geveld. Maar ook hier is goed mee omgegaan. De grootste tegenslag was echter de enkelblessure van Nicklas Pedersen. Dat was een forse streep door de rekening.”
Blessuregevallen
Op weg naar Portimao waren er diverse blessure- en twijfelgevallen. Jans maakt de balans op. “Er zijn nog jongens die tijd nodig hebben. Met de hamstring van Morten Nordstrand gaat het redelijk de goede kant op. Tom Hiariej kan op het passen en afwerken op doel na alles met de groep meedoen na zijn liesklachten. De lies van nieuwkomer Tim Sparv daarentegen heeft absoluut nog enkele weken herstel nodig. We kenden zijn klachten, maar de staat waarin hij verkeerde, viel me niet tegen. Zijn duurvermogen is nu al goed en dat is prettig om te constateren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus