string(9) "claudebot"

Jans en Vloet vinden ploegen niet slim.

Maandag 22 februari 2010 om 08:54

Ron Jans en Wiljan Vloet (NEC) zaten na afloop van NEC-FC Groningen (0-2) naast elkaar in de persruimte en beiden vonden dat hun ploeg slimmer had moeten opereren.

Jans: “In de kleedkamer heb ik gevraagd of ze speciaal voor de trainer ook een keer op een rustige manier een wedstrijd zouden kunnen winnen. Ik vond dat we behoorlijk imponerend speelden in de eerste helft. We hadden 0-2 kunnen of moeten maken. Vlak na de pauze kreeg NEC een enorme kans en in de tegenaanval scoorden we 0-2. Daarna wilden we het rustig en gecontroleerd uitspelen.”
Over de tweede rode kaart van Bacuna in twee weken: “Iedereen kan een fout maken, maar van een fout moet je van leren. Leandro is een geweldig mannetje en zat bovendien weer goed in de wedstrijd. Bij een vliegende tackle waarbij hij de bal honderd procent is de rode kaart terecht. En ik baal ervan dat ‘ie ‘m zo inzet. Dan hoop je eerst nog dat hij ermee weg zal komen met een gele kaart, omdat anderen er ook vaak mee weg komen. En vervolgens ‘het zal toch niet weer gebeuren’. Maar wij hebben het redelijk gecontroleerd uit kunnen spelen. Voor de lange termijn is dat wij qua slimheid nog moeten bijleren. Ik ben met mijn VWO-diploma misschien een van de hoogst opgeleide trainers, maar wij hebben een van de domste elftallen. Ik blijf lesgeven, want er is hoop voor de toekomst. Aan Leandro’s reactie merkte ik  dat hij het meteen na de rode kaart nog niet eens was met me, maar ik hoop dat hij er deze keer wel van leert. Hij moet er wat slimmer in worden. Vanavond stond hier een ploeg die het iedereen heel moeilijk kan maken. Voetballend en ook op andere vlakken. Daar ben ik heel blij mee. De jongens hebben het goed met elkaar opgepakt.”
Vloet: “Na de eerste helft heb ik aangegeven dat we tekort kwamen. Dat heeft deels te maken met mijn eigen ploeg. Ook vandaag was het weer niet helemaal fris en fruitig. Afgelopen week hebben we wat griepgevallen gehad, woensdag een wedstrijd, donderdag herstel, vrijdag wat kunnen doen en vandaag alweer een wedstrijd. Dat was iets teveel voor deze jongens. Maar het had ook met de tegenstander te maken. We stonden niet goed en hadden moeite met de lopende mensen. Vaak net een fractie te laat en tekort. Dat lijkt knullig, en lijkt of het niet wil. Dan moeten mensen worden overgenomen en meer gecoacht worden. Ik wijt dat aan de jongheid en jeugdigheid van de ploeg.”
“In rust hebben we geprobeerd het recht te zetten. Ik heb niet meteen gewisseld omdat je spelers een tikje uitdeelt als je ze wisselt en in deze fase juist vertrouwen wilt geven. Ik heb toch Lorenzo Davids ingebracht, als meer een linkermiddenvelder. Na een honderd procent kans voor ons was er dom balverlies en de 0-2. Bas Sibum kreeg nog een grote kans, die de keeper fantastisch pakt. En na de rode kaart hadden we niet de slimheid en het gochme. Het was vandaag meer op het tandvlees. Je hoopt dat die bal een keer goed valt voor de 1-2, maar dat zat er vandaag niet in. In de laatste zeven wedstrijden hebben we vijf overwinningen geboekt, chapeau! We hebben er alles aan gedaan en in de tweede helft hadden we te weinig over. De nederlaag is vervelend, vooral omdat het thuis gebeurt. Maar ik heb steeds meer het gevoel dat groep op de goede weg is.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’