Jans en Du Chatinier: ‘Uitslag past bij de wedstrijd’.

Donderdag 15 april 2010 om 14:14

Trainers Ron Jans en Ton du Chatinier waren het na afloop van Utrecht-Groningen eens over het feit dat de 1-1 eindstand een terechte weergave was van de verhoudingen.

Ron Jans: “We kwamen hier om te winnen omdat we dan een plek zouden stijgen op de ranglijst. Ook wisten we dat Utrecht gebrand zou zijn. Dat wilden we indammen door met veel initiatief te spelen en druk naar voren. De verdediger in een aanvallende rol te sturen. Dat hebben we de eerste helft goed gedaan. Want betreft het initiatief tenminste. We hadden het beter veldspel, al was dat tot de zestien. We kwamen via de zijkanten door, al leek het dreigender dan het was.”
“Complimenten voor Mulenga die achterin meeverdedigde, ruim tachtig meter oversteekt en vervolgens koel de bal in het dak van het doel schiet. Gelukkig kwamen wij vlak voor rust weer gelijk. De tweede helft wilden we op dezelfde voet doorgaan, maar in het eerste kwartier kwam Utrecht met enorm veel druk en agressie. Zonder dat ze echt veel gevaarlijke kansen kregen. Het schot van Mertens die Mulenga in de rebound liet lopen, hadden ze voor het intikken, maar dan was het misschien buitenspel geweest. Daarna wilden beide ploegen nog wel, maar bloedde de wedstrijd eigenlijk dood. De 1-1 vind ik wel bij de wedstrijd passen.”
Ton du Chatinier: “We begonnen inderdaad met de nederlaag tegen ADO Den Haag in het achterhoofd. Dat is toch een tikje dat je te verwerken krijgt. Deze wedstrijd wilden we compact spelen. We hadden toch wel wat problemen met het spel van Groningen. Ik geef de ploeg een compliment voor de manier waarop er gewerkt is. Het was niet altijd oogstrelend en in de eerste helft ook rommelig. En het tegendoelpunt kwam voor ons op een vervelend moment, zo vlak voor rust. In de tweede helft begonnen we fel en agressief. Daarna sloop de angst erin omdat we niet wilden verliezen. Maar aan de andere kant hadden we vrijuit kunnen voetballen omdat we het voor eigen publiek zo goed mogelijk wilden doen. Uiteindelijk kon het alle kanten op, maar is de 1-1 op zicht wel terecht.”