Jans: ‘Eerste helft rendement; tweede helft beter voetbal’

11 april 2010

De trainers van Willem II en FC Groningen hoefden na afloop van de wedstrijd in Euroborg weinig toe te voegen aan de klinkende 4-0 cijfers die op het scorebord stonden.

Ron Jans: “We wilden reageren op de slechte prestatie tegen Vitesse. In de tweede helft hebben we het betere voetbal laten zien, in de eerste helft hadden we meer rendement. In de eerste minuut kwamen we al op voorsprong en in de tweede minuut gaf Enevoldsen een bal verkeerd af. De wedstrijd kabbelde vervolgens wat en de 2-0 kwam op een goed moment. De 3-0 was een geweldige goal. Vanaf de zijkant op snelheid gegeven en op de juiste hoogte.” “In de kleedkamer was het deze keer rustig. We wilden in de tweede helft op dezelfde voet doorgaan en dat hebben we ook gedaan. We hebben nog veel gecreëerd maar niet het rendement gehaald van de eerste helft. Ook Demouge had nog een grote kans namens Willem II (bij 3-0 – red.). Het had zomaar 7- à 8-2 kunnen zijn. De play-offs zijn nu officieus wel binnen. Woensdag spelen we tegen Utrecht en kunnen we bij winst de zevende plaats overnemen. We komen Utrecht bovendien elk jaar tegen in de play-offs en dat zal ook dit jaar wel weer zo zijn. Het is dus alvast een voorproefje.” Middenveld verkeerd
Arno Pijpers: “Ik zal het kort houden. We liepen al vroeg achter de feiten aan. Om weerstand te blijven geven nadat je binnen één minuut al op achterstand komt, is moeilijk. FC Groningen ging goed van start en wij hadden grote moeite met de positiewisselingen aan de zijkanten. Met name op het middenveld kwamen de spelers over al te laat omdat posities verkeerd werden overgenomen.” “En dan speelden we ook nog dusdanig dat we de duels niet winnen. Na een bepaalde fase kwamen we wel aan voetballen toe, maar was de eindpass telkens slordig. We leden veel balverlies en vaak stond het middenveld dan verkeerd en was de ‘restverdediging’ niet goed georganiseerd. Zoals ik al zei, dan loop je continu achter de feiten aan.”

Laatste nieuws