string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Begin was makkelijker dan gedacht’.

Donderdag 30 oktober 2008 om 11:47

Gezien de afloop van het duel tussen NEC en FC Groningen stond NEC-trainer Mario Been met een balend gevoel voor de camera van de NOS, terwijl Ron Jans uiteraard gelukkig was met de Houdini-achtige ontsnapping.

Mario Been: “Als wij spelen zoals in het eerste kwartier van de wedstrijd, verliezen we van iedereen. Dat heb ik de spelers in de nabespreking verteld. Ik praat niet over vermoeidheid. Als je Europees wilt spelen, moet je wennen aan twee wedstrijden per week. Misschien hadden we de kracht niet. In ieder geval mogen wij nooit zo slap beginnen. Daarna hebben we ons kwaad gemaakt en was er eigenlijk maar één ploeg die gevoetbald heeft en verdiende te winnen. De invalbeurt van Rutger Worm pakte goed uit. Hij heeft de laatste weken niet veel gespeeld en is dus een frisse jongen.” Klik hier voor de gehele reactie.

Ron Jans was het niet helemaal eens met de tijdsaanduiding van zijn collega: “Mario Been heeft het over een kwartier, maar in de eerste 27 minuten zijn we geen moment in de problemen geweest. In de beginfase ging het misschien wel makkelijker dan gedacht. We wilden beginnen met druk te geven op hun verdediging en daarna het middenveld onder druk zetten, want je kunt het druk zetten op de verdediging als ploeg nooit negentig minuten volhouden. Het sprinten en herstellen kost namelijk veel kracht. Na een halfuur kregen ze weer geloof door een aantal schoten op doel en begon het publiek er achter te staan. Het veld werd ‘lang’ en daardoor konden wij het soms niet meer belopen. Gezien sommige fases in de wedstrijd mogen we onze handen dicht knijpen. Maar over de hele wedstrijd genomen vind ik een punt zeker verdiend. Het doelpunt van invaller Gonzalo Garcia zat er als een kanon in.” Klik hier voor de gehele reactie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’