string(9) "claudebot"

Jamieson: ‘Eerste indrukken positief’.

Maandag 06 april 2009 om 13:37

Scott Jamieson trainde maandagochtend voor het eerste mee met de eerste selectie. Hij kwam zondag aan in Nederland en keert volgende week woensdag terug naar zijn vaderland om te starten met de voorbereiding bij Adelaide United.

Voor de 20-jarige linkspoot was het afgelopen seizoen zijn doorbraak in het profvoetbal. Na twee jaar in de opleiding van het Engelse Bolton Wanderers tekende hij bij Adelaide United in de A-league. Hoewel de ploeg de ploeg naast de echte hoofdprijzen greep, overheerst toch een voldaan gevoel bij Jamieson. “Het was achteraf gezien een heel mooi seizoen met heel veel ervaringen. We eindigden met Adelaide op de tweede plek in de competitie en verloren in de play-offs om het kampioenschap in de finale van Melbourne. In de Aziatische Champions League hebben we de finale gehaald en ook mochten we meedoen aan het WK voor clubteams, waar we uiteindelijk als vijfde zijn geëindigd.”

De Australische competitie kent diverse links met de Europese competities. “Ik speel samen met Cristiano die nog bij NAC Breda heeft gespeeld. Sergio van Dijk is één van de topscorers in de competitie. Dat hij bij ook FC Groningen heeft gespeeld heeft, dat wist ik niet. Wel ken ik natuurlijk Arjen Robben die in het Nederlands Elftal speelt. En bij het nationale team zijn momenteel ook Nederlandse trainers aan het werk. Pim Verbeek is de bondcoach, hij is ook coach van Groningen geweest, toch? En Henk Duut is zijn assistent.”

Van het duo kreeg hij een uitnodiging voor de A-ploeg van Australië. “Ik heb tegen Indonesië mijn debuut gemaakt in het nationale team. Dat was een voorronde voor het Aziatische landenkampioenschap. Vorige week zat ik er niet bij tegen Oezbekistan voor de WK-kwalificatie, maar ik ben nog jong. De ervaring neem ik mee en ik doe mijn best om vaker te worden uitgenodigd.”

Na zijn eerste volledige seizoen als senior heeft Jamieson de afgelopen twee maanden vrij gehad. “Eerst even bijkomen en vakantie vieren, maar de afgelopen twee weken heb ik mijn conditie weer opgebouwd. Ik train de komende periode met FC Groningen mee en op 17 april begin ik aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Adelaide.”

Zijn eerste aanraking met Groningen heeft hem positief gestemd. “Jullie hebben een fantastisch modern stadion. Ik ben heel benieuwd hoe dat er zondag uit zal zien als er 22.000 mensen binnen zitten. De eerste goal heb ik vanochtend in de nabespreking op DVD gezien. Een belangrijke overwinning, heb ik begrepen. Met het oog op de play-offs. Want ik heb begrepen dat het doel is volgend jaar weer Europees voetbal te halen.”

Jamieson is een speler die zowel verdedigend als aanvallend aan de linkerkant kan spelen. “Ik probeer me de komende tijd zo goed mogelijk te laten zien. Vandaag was de training nog niet zo intensief, maar ik verwacht morgen en tweemaal op woensdag meer ‘pittige’ trainingen. De eerste indrukken zijn positief. De groep en de begeleiding heeft er alles aan gedaan me op mijn gemak te stellen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus