string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Jaarlijks voetbalfeest in Glimmen’.

Dinsdag 30 september 2014 om 14:45

In de 498ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II, kijkt hij onder meer vooruit naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord en het elfde G-voetbaltoernooi in Glimmen en benoemt hij het 30-jarig bestaan van de Supportersvereniging FC Groningen.

“De 1-0 overwinning op Willem II vergoedde afgelopen zondagmiddag veel. Hoewel wij in Euroborg de bovenliggende partij waren, slaagden we er niet in voldoende spektakel te bieden voor het doel. De winst werd na afloop dan ook met gemengde gevoelens begeleid. De sportieve intentie is om de toeschouwers zeker in eigen huis te vermaken, maar dat lukte tegen Willem II onvoldoende.”
Honderd procent score
“Niettemin boekten we onze derde thuiszege op rij en hebben we in Euroborg deze competitie nog de volle honderd procent score. Ook onze positie op de ranglijst is met twaalf punten uit zeven Eredivisieduels prima. Komende zondag spelen we de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het mag duidelijk zijn dat we in de Rotterdamse Kuip met elkaar een goede dag moeten hebben om een resultaat te kunnen halen.”
Bijeenkomsten
“Gisteravond (maandag – red.)  was de succesvolle aftrapbijeenkomst van het Amateurconvenant FC Groningen. In samenwerking met de KNVB werden in de Noordlease Businesscorner in Euroborg vertegenwoordigers van de amateurclubs, aangesloten bij het Amateurconvenant, ontvangen. Aan het einde van de bijeenkomst ontvingen alle aanwezigen de nieuwe seizoengids ‘Trots op het Noorden’, seizoen 2014/2015. Deze presentatiegids – een uitgave verzorgd door FC Groningen Media – bevat onder meer allerlei informatie over de bijna tweehonderd aangesloten amateurclubs.”
“Morgenavond (woensdag – red.) hebben onze vrijwilligers de mogelijkheid aan familie en vrienden hun werkomgeving bij FC Groningen te laten zien. Na een introductie op de Tonny van Leeuwen Tribune worden er rondleidingen door Euroborg gehouden. Ondergetekende zal een welkomstwoord houden.”
G-Toernooi
“Morgen (woensdag – red.) staat ook het elfde G-Toernooi van FC Groningen op het programma. In samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college strijden tien teams vanaf 14.30 uur op de velden van Sportpark De Groenenberg in Glimmen om de FNV-Bouw Bokaal. Elk team wordt gecoacht en begeleid door twee spelers en/of een trainer van de eerste selectie van FC Groningen. Tevens zijn er studenten van het Alfa-college aanwezig ter ondersteuning van elk deelnemend team.”
“Nieuw dit jaar is de Menzis Sportiviteitsprijs. Het team dat zich tijdens het G-toernooi het beste aan de regels houdt en zich het meest sportief gedraagt, wordt door maatschappelijk partner Menzis aan het einde van de dag in het zonnetje gezet. Egge Knol is voor de elfde keer op rij organisator van het G-Toernooi, waarbij hij ook wordt ondersteund door Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Indien u in de gelegenheid bent nodigen wij u van harte uit een kijkje te komen nemen bij de jaarlijkse voetbalfeest. De finale van het evenement staat gepland om 16.20 uur.”
Make-A-Wish Nederland
“Deze en komende week staat maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland in de schijnwerpers op Radio 538. In het middagprogramma van radiomaker Ruud de Wild is een twee weken durende campagne gestart onder de titel: ‘de Ruuddewild-wensweken’. Tijdens de uitzending gaat Ruud de Wild met zijn sidekicks aan de slag met het vervullen van wensen voor Make-A-Wish Nederland.”
“De luisteraars van Radio 538 worden hierbij opgeroepen een bijdrage te leveren aan het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland bestaat op vrijdag 10 oktober precies 25 jaar en in dit jubileumjaar worden allerlei acties en activiteiten gehouden om nog meer aandacht te vragen voor dit goede doel, waarvoor ook de Stichting FC Groningen in de Maatschappij zich stevig inspant.”
FC Groningen Journaal
“Dezer dagen wordt de eerste uitgave van het FC Groningen Journaal van dit seizoen huis-aan-huis verspreid in vijf regio’s in Noord-Nederland. De totale oplage voor de vijftien gemeenten waarin de krant verschijnt, is maar liefst 181.300 exemplaren. Mocht u geen krant ontvangen, maar wel interesse hebben in een exemplaar, dan is het FC Groningen Journaal gratis af te halen in de FanCorner Groningen bij Euroborg. Binnenkort is de krant – met onder meer interviews met de nieuwelingen Danny Hoesen, Jarchinio Antonia, Peter van der Vlag en Martijn van der Laan – ook online te lezen via deze website.”
Felicitatie
“Tot slot staan we stil bij het 30-jarig bestaan van de Supportersvereniging FC Groningen. Afgelopen weekend heeft het bestuur van de SV de uitnodigingen de deur uit gedaan voor een officieel moment: het plaatsen van een bronzen beeld van legende Tonny van Leeuwen, voor de hoofdingang van Euroborg boven aan de trap voor het stadion. Piet Fransen, eveneens een clubicoon van FC Groningen en boezemvriend van Tonny van Leeuwen, zal op zaterdagmiddag 18 oktober om 14.00 uur het bronzen beeld bij Euroborg onthullen. De Supportersvereniging is er trots op dat zij dit mooie cadeau kan aanbieden aan club en supporters. Vanaf deze plaats feliciteren wij de Supportersvereniging FC Groningen van harte met hun jubileum!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’