string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jaap Kruizenga vertrekt bij FC Groningen.

Donderdag 22 januari 2015 om 13:55

Facilitair manager Jaap Kruizenga (46) verlaat per 1 april 2015 de organisatie van FC Groningen. Op 1 februari aanstaande is hij precies 12,5 jaar in dienst bij de Trots van het Noorden.

Binnen het management van FC Groningen heeft Kruizenga als manager facilitaire zaken een breed takenpakket en vele verantwoordelijkheden onder zich. Zo vallen de afdelingen veiligheid, stadionzaken, ticketing, Junior Club en supporterszaken onder leiding van Kruizenga. Met name door dat laatste staat Kruizenga veelvuldig en rechtstreeks in contact met de afvaardigingen van de diverse supportersgeledingen binnen FC Groningen.
Euroborg en Preventief
Kruizenga had een belangrijke rol bij de totstandkoming van Euroborg. Hij was de bedenker van het veiligheidsconcept in de laatste jaren van het Stadion Oosterpark en daarna van Euroborg, sinds januari 2006 het nieuwe onderkomen van de Trots van het Noorden.
Hij stond tevens aan de wieg van de oprichting van Preventief veiligheidsdiensten. Kruizenga is officieel de directeur van deze dochteronderneming van FC Groningen B.V. Tevens is hij de contactpersoon van FC Groningen voor politie en gemeente.
Het is nog niet bekend wat Kruizenga na 1 april gaat doen. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat FC Groningen veel dank verschuldigd is aan Kruizenga, die hij betitelt als ‘een harde werker en zeer loyaal’. Vanwege zijn verdiensten voor FC Groningen biedt de club Kruizenga een afscheidsreceptie aan op een nog nader vast te stellen datum.
Opvolging
De directie van FC Groningen gaat zich beraden op de opvolging van Kruizenga en de invulling van de positie, die vacant komt.
FC Groningen wenst Jaap Kruizenga heel veel succes in zijn verdere maatschappelijke carrière en alle goeds richting de toekomst.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’