string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Nul uit de tabellen’.

Zondag 04 november 2012 om 15:42

Jonas Ivens moest zich afgelopen zondag al vroeg in de wedstrijd klaarmaken voor een invalbeurt. Door de blessure van Virgil van Dijk maakte de Belg zijn eerste minuten van dit seizoen in het eerste elftal voor de Trots van het Noorden.

Helaas kon de Belgische verdediger niet voorkomen dat FC Groningen vlak voor tijd een doelpunt tegen kreeg en met lege handen het veld af moest. “Er werd een man vrijgelaten op het middenveld en die kwam door. We probeerden het middenveld en de verdediging juist dichtbij elkaar te houden en compact te staan. De linies moesten kort zijn, anders komt er te veel ruimte vrij. Het is balen dat de bal op het einde bij ons binnen valt.”
Ivens viel na ruim een kwartier in voor de geblesseerd uitgevallen Virgil van Dijk. “Ik heb lang langs de kant gestaan dus dan is dat wel even wennen. Het is een kwestie van geconcentreerd zijn en je basistaken uitvoeren. Ik merkte wel dat ik wedstrijdritme mis. Dat is iets wat je niet kunt trainen en alleen maar beter wordt door het spelen van wedstrijden.”
Hoewel Ivens uiteraard ontevreden was met het resultaat, zag hij voor zichzelf een positief aanknopingspunt. “Ik ben blij dat het getalletje nul achter mijn naam in ieder geval van de tabellen is verdwenen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard