string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Iedereen moet schrik hebben naar Euroborg te komen’.

Woensdag 27 oktober 2010 om 22:21

FC Groningen revancheerde zich woensdag in Euroborg van de eerder deze week opgelopen nederlaag tegen NEC. ADO Den Haag werd met 3-1 aan de kant gezet. Jonas Ivens en Andreas Granqvist bogen, vlak na rust, een 0-1 achterstand om in een voorsprong. Koen van de Laak gooide de wedstrijd in de eindfase op slot.

En dus was er tevredenheid bij de mannen van trainer Pieter Huistra. Voor invaller Koen van de Laak was zijn doelpunt extra lekker. “Ik moet het doen met een aantal minuten en als je dan van waarde kan zijn voor het elftal is dat fijn.” Door de goal van de middenvelder was de overwinning zeker. “Het was een lekker doelpunt voor het team want daardoor kwam er rust. Ik denk dat we de in de tweede helft wel hebben gedomineerd, maar met een kleine voorsprong kom je altijd in een spagaat te zitten. Ga je door, of moet je de voorsprong verdedigen.”
Erg moe
Van de Laak kon zijn doelpunt maken na een prachtige voorzet van Thomas Enevoldsen. De Deen was zeer blij met zijn bijdrage, zeker omdat hij zich dit seizoen niet altijd honderd procent fit heeft gevoeld. “Tot twee weken geleden, voelde ik me erg moe. Ik sliep wel elf of twaalf uur per dag en was niet goed in conditie. Ik had gewoon nergens energie voor en dan voel je, je ellendig. Nu is dat gelukkig helemaal weg en voel ik me goed.”
Enevoldsen heeft een reden voor zijn moeheid en maakte zich dan ook nooit echt grote zorgen. “Je ziet bij veel voetballers die op het WK actief waren dat ze moeite hadden met de start van de competitie. Ik ben vlak na het WK ook nog eens geblesseerd geraakt aan mijn hamstring en kon dus niet goed trainen in het voorseizoen.”
“Daar bouw je toch de basisconditie op en dat miste ik. Daardoor kon ik de wedstrijden ook niet goed volhouden. Nu sprint ik in de negentigste minuut nog langs een tegenstander en geef een assist op Koen. Dat had ik een aantal weken geleden niet gedaan. Dan was ik waarschijnlijk al lang gewisseld.”
Tamelijk belangrijk
Jonas Ivens maakte tegen ADO Den Haag zijn eerste competitiedoelpunt voor de Groningers. “Ik denk dat het doelpunt tamelijk belangrijk was,” zegt Ivens. “Het was de aanzet tot meer en dan voel je dat je over de tegenstander heen kunt gaan.” FC Groningen kwam fris en gevaarlijk uit de startblokken in de tweede helft, wat resulteerde in een snelle gelijkmaker en uiteindelijk de voorsprong. Echt verrassend was deze ommekeer wellicht niet voor de spelers.
“De trainer heeft in de rust gezegd dat het 3-1 zou worden. Hij heeft gelijk gekregen, wellicht heeft hij een glazen bol,” grapt de Belg. De overwinning op ADO Den Haag betekent dat FC Groningen dit seizoen nog steeds ongeslagen is in eigen stadion. “Dit kan een begin zijn van een mooie reeks. Iedereen moet schrik hebben om naar Euroborg te komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard