string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Islamovic: ‘FC Groningen absoluut op nummer één’.

Vrijdag 06 juni 2014 om 12:34

FC Groningen presenteerde vrijdagochtend in de persoon van de 20-jarige Dino Islamovic de tweede nieuwe aanwinst voor het seizoen 2014/2015. De Zweedse spits was in april al een week op proef bij de Trots van het Noorden en tekende een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Tijdens zijn proefperiode kreeg hij een positief gevoel over FC Groningen.

“Ik ben erg blij om hier te zijn,” vertelt Islamovic, die komend seizoen met rugnummer 19 zal spelen. “Ik heb, in de week dat ik hier was, gezien dat FC Groningen een zeer professionele club is met ambitie en een jonge, talentvolle spelersgroep. Als je op proef bent kun je niet direct alles laten zien, maar de trainer vertelde dat hij een goede speler in mij herkende. Met Rasmus Lindgren en Filip Kostic had ik direct een klik. Mijn ouders komen uit Montenegro en dus spreek in naast Zweeds ook Servisch. Kostic vertelde me goede verhalen over FC Groningen en kon me veel vertellen over de club.”
Fanatiek
Islamovic spreekt overigens ook prima Engels en voetbalde de afgelopen twee seizoenen voor Fulham in Londen. “Daar heb ik veel ervaring opgedaan, maar ik zie FC Groningen zeker als een stap vooruit in mijn carrière. Na mijn avontuur bij Fulham had ik enkele opties. Groningen stond bij mij echter absoluut op nummer één. Ik heb na mijn week in april al het één en ander opgezocht over de club en de stad en heb de play-offwedstrijd tegen Vitesse op televisie gevolgd. Ook heb ik de invasie op het veld gezien na het behalen van Europees voetbal. Het stadion is geweldig en de fans zijn fanatiek.”
De jonge aanvaller heeft hoge verwachtingen voor het komende seizoen. “Ik ben een echte spits, een afmaker die honger heeft naar doelpunten, maar ook kan meevoetballen. Ik wil hier ervaring op doen door veel te spelen en ga dan ook zeker strijden voor mijn plekje in de aanval. Op die manier kan ik veel leren. Ik ben al op vakantie geweest dus ga de komende weken in Zweden veel voor mezelf trainen zodat ik op 22 juni superfit aan het seizoen kan beginnen.”
Sterk
Hoewel Islamovic nog maar 20 jaar is en de vorige seizoenen vooral in de ‘Beloften’-competitie in Engeland speelde, oogt hij erg sterk. “Ik trainde geregeld mee met het eerste elftal en wanneer een verdediger als Philippe Senderos je op de trainingen elke keer afslacht dan ga je wel het krachthonk in. Ik ben bij Fulham zeker sterker geworden. Dat kan een wapen zijn, maar voetbal moet ook in je hoofd zitten. Je moet weten hoe het spelletje wordt gespeeld.” 
De spits weet dat vanuit het verleden verschillende Zweedse spelers succesvol zijn geweest in Euroborg. “Marcus Berg, Frederik Stenman en Andreas Granqvist zijn namen die me te binnen schieten. FC Groningen is in Zweden een grote club. Ik heb tot nu toe in alle jeugdselecties van Zweden gezeten tot en met de onder-20 lichting. Door goed te voetballen bij FC Groningen hoop ik ook weer interlands te kunnen spelen voor mijn land.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’