Inzetbaarheid Zeefuik tegen ADO nog vraagteken

13 december 2019

FC Groningen speelt zaterdagavond, 14 december, de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar tegen ADO Den Haag. De aftrap in het Cars Jeans Stadion is 18.30 uur. Er zullen 348 FC-supporters meereizen naar Den Haag. De inzetbaarheid van Deyovaisio Zeefuik is nog een vraagteken.

Trainer Danny Buijs staat voor de keuze om, de van een blessure terugkerende, Mike te Wierik in te passen in de verdediging van de Trots van het Noorden. “Mike zal weer terugkeren in de basisopstelling. Als Zeefuik niet inzetbaar is, zal het zijn als rechtsback en als Zeefuik wel kan spelen, neemt Te Wierik plaats in het centrum van de verdediging naast Samir Memisevic.” Dat laatste zou betekenen dat Ko Itakura zaterdagavond op de bank begint.

Balans
Danny Buijs houdt bij de keuze voor het centrale verdedigingsduo vooral rekening met de balans tussen meer ervaren jongens en de grote groep spelers die aan hun eerste of tweede seizoen op het hoogste niveau bezig zijn. Buijs: “Afgelopen seizoen behoorden Mike te Wierik, Samir Memisevic en Sergio Padt tot die groep ervaren spelers en daar zijn dit seizoen Bart van Hintum en Charlison Benschop bijgekomen. ‘Deyo’ heeft in dat opzicht ook een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hij maakt een volwassen indruk in de groep, in de coaching en bij het aanspreken van andere spelers.”

Tegenstander
ADO Den Haag zit in een hele turbulente periode, gezien de zeventiende plek op de ranglijst en het vertrek van trainer Fons Groenendijk. Vorige week pakte ADO in eigen huis een punt tegen FC Twente. Buijs kijkt uit naar het treffen in Den Haag. “Deze wedstrijd geeft mij een speciaal gevoel,” aldus de FC-trainer. “Zelf heb ik in Den Haag als speler een mooie tijd gehad. En in die tijd heb ik bijvoorbeeld met Lex Immers en Tom Beugelsdijk, jongens die er nu nog voetballen, samen gespeeld.”

“De club zit nu in een aparte situatie,” vervolgt Buijs. “Het lijkt misschien wel een beetje op de fase waarin wijzelf vorig jaar rond deze tijd zaten. Er zijn bovendien diverse randzaken die nu in Den Haag spelen. Het kan zomaar een vreemde wedstrijd worden, want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het kan bij het voor extra spanning zorgen, maar ook voor extra energie. Wij bereiden ons in ieder geval voor op een fysieke tegenstander met veel ervaren jongens. Ze zullen tegen ons zeker de grens opzoeken en daartegen moeten wij gewapend zijn.”

Laatste nieuws