string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Inzetbaarheid Van der Velden vormt vraagteken.

Vrijdag 27 september 2013 om 14:23

Komende zondag 29 september in de namiddag trapt FC Groningen in Enschede af tegen FC Twente. De inzetbaarheid van Nick van der Velden is nog een vraagteken voor trainer Erwin van de Looi. David Texeira is nog geblesseerd, net als Henk Bos en Nick Bakker.

In vergelijking met de bekerwedstrijd tegen AFC zijn Krisztian Adorjan (enkel), Rasmus Lindgren (heup) en Timo Letschert (schorsing) weer aangesloten bij de groepstraining. Trainer Erwin van de Looi heeft dus volop keuze en zal na de zaterdagtraining pas zijn ‘achttien’ bekend maken. Género Zeefuik had nog wat last van zijn rug, maar dat lijkt tegen probleem te vormen voor de spits die de afgelopen zeven keer op rij scoorde in de wedstrijden waarin hij in actie kwam.
Getuige
Trainer Erwin van de Looi verliet donderdagavond na de zeventigste minuut de wedstrijd van FC Twente bij sc Heerenveen. “Net als bij Haaglandia-AFC viel er een vroege rode kaart. Ik ben heel benieuwd wie rood krijgt bij AZ-PSV zaterdagavond,” grapte Van de Looi vrijdagmiddag op het perspraatje. “Want ook daar ga ik kijken naar de twee volgende tegenstanders.”
Waar FC Twente werd uitgeschakeld in het bekertoernooi, plaatste FC Groningen zich via een zege op AFC voor de laatste-32. “We spelen eind oktober tegen Capelle, dat is de nummer 2 in de Topklasse. Zij hebben nog geen goal tegen gekregen. We spelen thuis en dat scheelt weer een behoorlijke busreis. Maar het duurt nog wel even voordat die wedstrijd gespeeld wordt. Er komen na Twente-uit nog wat potjes die wel aardig zijn: AZ-thuis, PSV-thuis en Vitesse-uit. Allemaal ploegen die willen voetballen, net als FC Twente.”
Tegenstander
“Het is een mooie mogelijkheid te laten zien wat we kunnen. Tegen RKC en AFC moesten wij het spel maken en dit wordt een mooi moment om te laten zien dat we vorderingen hebben gemaakt tegen een ploeg die zelf druk zet. Twente is een goede ploeg, maar heeft net als wijzelf ook kwetsbaarheden. En wij hebben weer spelers die daarvan gebruik kunnen gaan maken. Ik heb er een goed gevoel bij.”
“Drie wedstrijden in de week spelen, stelt niets voor. Het belangrijkste is hoe het bij de spelers in hun hoofd zit. Hebben ze de overtuiging dat er wat te halen valt. Die overtuiging wordt bepalend. Vandaag (vrijdag – red.) op de training vond ik de eerste helft van het partijspel onvoldoende en de tweede helft wel goed. Er kwamen ook meteen drie doelkansen en een doelpunt uit voort. We weten dat er wat te halen valt.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’