Inzetbaarheid Luciano en Stenman zaterdag bekeken

16 april 2010

Zaterdag na de training wordt bekend of doelman Luciano da Silva en linksback Fredrik Stenman weer beschikbaar zijn voor het eerste elftal, dat zondag de uitwedstrijd speelt tegen PSV.

Vrijdag genoot de spelersgroep van een vrije dag in de week waarin drie wedstrijden werden afgewerkt. Afgelopen zondag werd in Euroborg gewonnen van Willem II. Woensdag volgde een gelijkspel bij FC Utrecht en komende zondag volgt met PSV-uit het derde van een drieluik. Het is een duel in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie 2009/2010. Bij winst is FC Groningen zeker van deelname aan de play-offs. Overigens is Groningen dat ook al Roda JC zondag niet wint in de uitwedstrijd bij Vitesse. Bij FC Groningen ontbreken Sepp De Roover (kruisband), Petter Andersson (kruisband), Ondrej Svejdik (kruisband), Jeffrey Rijsdijk (knie), Danny Holla (kuitbeen), Morten Nordstrand (lies), Theo Lucius (kuitbeen) en Mike Zonneveld (achillespees). De inzetbaarheid van Luciano da Silva (knie) en Fredrik Stenman (hamstring) zal daags voor de wedstrijd blijken.

Vooruitblik
Trainer Ron Jans blikt vooruit op het uitduel met PSV in de wetenschap dat FC Groningen nog nooit won in het Philips Stadion. “Ze zijn dan weliswaar uitgeschakeld in de strijd om de bovenste twee plekken, maar voor hen is het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ze zullen het seizoen voor eigen publiek in een mooie wedstrijd willen afsluiten. Het zou voor ons leuk zijn als we een stuntje kunnen uithalen.” “Aan ons is het de taak definitief zeker te zijn van de play-offs. Dat staat op de eerste plaats. Daarnaast zullen we proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het is niet gelukt Utrecht afgelopen woensdag te passeren, maar we willen absoluut NAC en Roda onder ons houden. En wie weet kan Sparta het FC Utrecht ook nog flink moeilijk maken. Wij hebben daarop echter geen invloed en richten ons dus volledig op de eigen wedstrijd.”

Laatste nieuws