string(9) "claudebot"

Invallers Vitesse laten Groningen gifbeker leegdrinken.

Zondag 20 maart 2016 om 16:39

FC Groningen is er zondagmiddag niet in geslaagd een verliesreeks van vijf duels tot een einde te brengen. In Euroborg was Vitesse met 3-0 te sterk. De goals vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Door de nederlaag zakt Groningen naar de twaalfde plek op de ranglijst. Er zijn nog zes speelrondes te gaan in de Eredivisie.

Het was een bijzondere week in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Niet eerder had de club een thuisduel afgewerkt in de wetenschap dat een verlieswedstrijd een negatief clubrecord van zes wedstrijden zou opleveren. Het verlies bij Excelsior maakte de laatste ontmoeting voor de interlandperiode van eind maart extra beladen. Bovendien was het de laatste mogelijkheid om de kans op Europa League-play-offs binnen handbereik te houden.
In de basisopstelling was er plek voor Michael de Leeuw die het stokje van Danny Hoesen overnam in de punt van de aanval. Verder kwam Tibbling terug in de ploeg en begon Mimoun Mahi daardoor op de reservebank. Bryan Linssen was geschorst tegen Excelsior, maar kampt tevens met een enkelblessure. Aan de kant van Vitesse waren er ook diverse wisselingen na de nederlaag tegen Feyenoord. Zo startte oud-FC’er Arnold Kruiswijk op de bank.
In de eerste helft was het begin van beide kanten redelijk afwachtend. Na een klein halfuur kreeg Juninho Bacuna het op de heupen en zorgde hij met een individuele actie voor het eerste doelgevaar. Aan de overkant was het Izzy Brown die een aardige mogelijkheid kreeg in de tegenaanval. Terug aan de andere kant was de beste mogelijkheid van het eerste uur voor Lorenzo Burnet, die besloot zelf te schieten waarbij hij afspeelmogelijkheid Michael de Leeuw niet gebruikte.
Al met al resulteerde het in een 0-0 ruststand. Na ruim een uur spelen werden Lorenzo Burnet en Albert Rusnak afgelost door Abel Tamata en Oussama Idrissi. Ook Idrissi wist met een individuele actie meteen gevaar te stichten. Beslissend waren echter de invallers aan de kant van Vitesse. Dominic Solanke trainde afgelopen dinsdag nog bij Guus Hiddink bij Chelsea en kwam terug van een blessure die hem enkele weken aan de kant hield.
Een individuele fout bij FC Groningen in de defensie leverde Solanke een buitenkansje op en zo kon de Engelsman in de 73ste minuut de openingsgoal binnen schuiven. Vijf minuten later was er een aanval over de rechterkant van Vitesse waarbij Qazaishvili de wedstrijd in het slot gooide, toen hij op aangeven van Milot Rashica de 0-2 maakte. De 0-3, een lob van Solanke over Padt, was voor de statistieken.
De zesde competitienederlaag wordt gevolgd door een interlandperiode. Begin april zal de eerste van de resterende zes competitiewedstrijden voor FC Groningen opnieuw in het teken staan van het stoppen van de negatieve reeks. Op zondag 3 april in Den Haag is daarvoor de gelegenheid. De komende twee weken zal een flinke handvol van de spelers uitkomen voor diverse vertegenwoordigende elftallen.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet (63′ Tamata); Bacuna, Rusnak (63′ Idrissi), Maduro (75′ Hoesen); Tibbling, De Leeuw, Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Sorloth, Mahi.
Opstelling Vitesse
Room; Diks, Kashia (c), Van der Werff, Kosuke; Baker (70’ Qazaishvili), Yeini, Nakamba, Rashica (82’ Nathan), Brown (65’ Solanke), Oliinyk.
Rest bank: Houwen, Kruiswijk, Ibarra, Zhang.
Toeschouwers: 21.331
Scores: 73′ Solanke (-) 0-1, 78′ Qazaishvili (Rashica) 0-2, 85′ Solanke (Kashia) 0-3.
Scheidsrechter: Jansen
Overige officials: Langkamp, Van Zuilen en Mulder
Gele kaarten: 30′ Tibbling, 45′ Oliinyk, 54′ Van der Werff, 72′ Kosuke

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus