Internationals op weg terug naar Groningen

13 oktober 2021

De vier internationals uit de A-selectie zijn weer op weg naar Groningen. Daniël van Kaam kwam twee keer in actie voor Jong Oranje, waar ook Neraysho Kasanwirjo deel uitmaakte van de selectie. Jørgen Strand Larsen was aanvoerder bij Jong Noorwegen en speelde twee wedstrijden en Tomas Suslov was invaller in de WK-kwalificatie bij Slowakije. 

Tomas Suslov kwam afgelopen vrijdag als invaller in het veld tijdens het WK-kwalificatieduel van Slowakije met Rusland. De jonge middenvelder van FC Groningen betrad tien minuten voor tijd het veld, maar bij een 1-0 achterstand tegen de Russen. Het was de zevende interland voor de 19-jarige speler uit de Opleiding van FC Groningen. Met Suslov binnen de lijnen lukte het Slowakije niet om de gelijkmaker te maken. Maandagavond ging Slowakije op bezoek in Kroatië. Dat duel eindigde in 2-2, Suslov zat bij de wedstrijdselectie, maar bleef 90 minuten op de bank.

Van Kaam oranje11

Basisdebuut
Middenvelder Daniël van Kaam en verdediger Neraysho Kasanwirjo waren voor de tweede achtereenvolgende interlandperiode door bondscoach Erwin van de Looi opgeroepen voor Jong Oranje. Er stonden twee EK-kwalificatieduels op het programma. Vrijdagavond was Van Kaam invaller bij de uitwedstrijd in Zwitserland. De middenvelder kwam na een uur spelen in het veld bij een 0-2 achterstand en knokte zich met zijn ploeg naar een 2-2 gelijkspel.
 
Gisteravond (dinsdag 12 oktober) stond Van Kaam voor het eerst in de basis bij Jong Oranje tijdens zijn derde interland voor het team. Wales was in Nijmegen de tegenstander. De middenvelder afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen speelde de gehele wedstrijd die met 5-0 werd gewonnen en had met een mooie assist uit een hoekschop een belangrijk aandeel bij de 2-0 voorsprong van het team. Kasanwirjo kwam tijdens beide interlands niet in actie.
 
Aanvoerder
Jørgen Strand Larsen speelde net als Van Kaam twee wedstrijden in de interlandperiode. De spits van FC Groningen kwam twee keer negentig minuten in actie voor Jong Noorwegen. Vrijdag werd nipt verloren op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Jong Kroatië (3-2). Gisteren (dinsdag 12 oktober) werd Estland in eigen huis met 3-0 verslagen. Aanvoerder Strand Larsen zorgde voor één van de Noorse treffers.

Tounekti11

Opleiding
Ook vanuit de Opleiding kwamen diverse spelers de afgelopen twee weken uit voor hun land. Sebastian Tounekti maakte zijn officiële debuut voor Tunesië in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mauritanië. De huurling kwam in de slotfase van het duel, dat met 3-0 werd gewonnen, in het veld.
 
Ook Nathan Holder debuteerde. De nieuweling van FC Groningen onder-21 was invaller voor Curaçao in het verloren oefenduel met Bahrein en speelde een half uur mee. Het eerste optreden voor Holder in de A-selectie van Curaçao getraind door Patrick Kluivert. De door de FC opgeleide broers Leandro en Juninho Bacuna zijn al jaren vaste waardes in het team.
 
Elias Olsson kwam twee keer in actie voor Zweden onder-19 tijdens twee oefenduels met de leeftijdsgenoten uit Ierland. Olsson speelde vrijdag een half uur mee in een wedstrijd die in 2-2 eindigde. Maandag stond de verdediger in de basisopstelling en eindigde het duel met de Ieren in 1-1.
 
Finland onder-19 speelde drie kwalificatieduels voor het EK tegen Polen, Oekraïne en Malta. Nicolas Talo zat alle drie duels bij de wedstrijdselectie en kwam tegen de Oekraïners in actie. De verdediger stond in de basis en werd in de rust gewisseld. Het duel ging met 2-1 verloren. Finland won de overige twee wedstrijden wel. FC-keeper Jasper Meijster zat twee keer op de bank bij Onder onder-17 tijdens een dubbele confrontatie met Spanje. Beide duels werden door de Nederlanders verloren.

Laatste nieuws