string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Internationals op de terugweg naar Groningen.

Woensdag 30 maart 2022 om 14:39

De internationals uit het eerste elftal zijn allen op de terugweg naar Groningen. De Groningse internationals kende in het tweede deel van de interlandperiode wisselende successen. De spelers die met hun land actief waren zullen zich allen de komende dagen weer in Groningen melden om zich voor te bereiden op het thuisduel van zaterdagmiddag met Ajax.

Neraysho Kasanwirjo en Melayro Bogarde waren door bondscoach Erwin van de Looi opgeroepen voor Jong Oranje. De FC'ers zagen hun ploeg een zeer belangrijke overwinning boeken op directe concurrent Zwitserland, 2-0.  Door de winst in deze kraker houdt Jong Oranje plaatsing voor het EK in eigen hand. Zes punten in de laatste twee wedstrijden is voldoende voor het felbegeerde ticket. Beide FC’ers kwamen dinsdagavond niet in actie, enkele dagen eerder speelde Kasanwirjo tegen Bulgarije de volledig 90 minuten. 
 
Jørgen Strand Larsen droeg in zijn dertiende interland voor Jong Noorwegen wederom de aanvoerdersband en speelde de volle negentig minuten. De man in vorm deed er alles aan, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor een 2-1 nederlaag bij Oostenrijk. Door de verliespartij lijkt plaatsing voor het EK ver weg.  
 
Ook Paulos Abraham kwam afgelopen dinsdag uit voor zijn land in de strijd om EK-kwalificatie. De buitenspeler deed driekwart wedstrijd mee bij Jong Zweden, dat thuis met 2-0 verloor van Ierland. Daarmee gaf Zweden de koppositie in de poule uit handen, maar houdt het nog altijd zicht op kwalificatie voor het EK.  
 
Tomas Suslov moest zich in de oefenwedstrijd tegen Noorwegen na 35 minuten laten wisselen. De middenvelder kwam niet in actie tijdens het tweede oefenduel van Slowakije, in en tegen Finland. De Slowaken wonnen de wedstrijd met 2-0. Eerder in de interlandperiode speelden Damil Dankerlui en Bjorn Meijer interlands voor respectievelijk Suriname en Oranje onder-19.  

20220305feyenoordgroningen027

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’