string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

International Chery: ‘Ik kijk uit naar het niveau op de trainingen van Oranje’.

Vrijdag 15 mei 2015 om 12:31

Tjaronn Chery is door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. De lijst met dertig spelers werd zojuist door de KNVB gepubliceerd. De Essent Speler van het Jaar dient zich maandagavond 25 mei te melden in Hoenderloo.

Maandag 25 mei staat in Hoenderloo de eerste trainingsstage voor een groep (kandidaat)internationals, die vrij is van nationale en internationale clubverplichtingen, op het programma. De tweede stage van die week begint op donderdag 28 mei. Daarna wordt de definitieve selectie kenbaar gemaakt voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel met Letland.
De selectie van 23 spelers, mits zij geen clubverplichtingen meer hebben, melden zich 1 juni in Hoenderloo. Dit trainingskamp wordt vrijdag 5 juni afgesloten met de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten in de Amsterdam ArenA. Een week later, op vrijdag 12 juni wordt in Letland de EK-kwalificatiewedstrijd gespeeld.

Bevestiging
Chery was vrijdagmiddag na afloop van de training op de hoogte gebracht door een teamgenoot: “Sergio Padt feliciteerde me toen ik van het veld kwam. Hij liet me een berichtje zien op zijn telefoon. Het kwam voor mij wel als een verrassing. Ik heb echt zin om er naartoe te gaan.”
“Het is een bevestiging dat ik goed bezig ben en dat er meer mensen naar me zitten te kijken. Eerlijk gezegd had ik niet meer verwacht dat ik in aanmerking zou komen voor het Nederlands Elftal, maar je hoopt het natuurlijk wel. Het enige wat je zelf kunt doen, is je best blijven doen.”
“Maandag 25 mei moet ik me melden en ik weet niet hoe het er daar aan toe zal gaan. Ik laat alles gewoon op me af komen. Het is geweldig straks op hetzelfde veld te kunnen staan als bijvoorbeeld Wesley Sneijder. Ik kijk het meest uit naar het niveau op de trainingen.”

Gepresteerd
Trainer Erwin van de Looi had lovende woorden over zijn pupil: “Tjaronn is een voorbeeld voor veel spelers in onze selectie. Hij is in twee jaar tijd bij FC Groningen uitgegroeid van een goede ‘momentenvoetballer’ tot een bepalende speler in ons team. Voor hem is het een fantastische beloning voor zijn ontwikkeling in de laatste twee jaar. Hij heeft goed gepresteerd en is bovendien deze competitie al 33 wedstrijden lang een constante waarde in de ploeg. Er komen altijd kansen voorbij voor een speler en het is dan zaak die te pakken.”
“Het is -behalve voor hem- ook een compliment voor de rest van het team. Er zijn de laatste 25 jaar wel vaker internationals bij FC Groningen geselecteerd, maar niet voor Oranje. Het is een bevestiging dat je bij deze club ook een hoog niveau kunt bereiken en er kansen voorbij komen. Dat is aantrekkelijk voor de spelers uit de huidige selectie om hier langer te blijven of voor andere spelers om hier naartoe te komen. Bovendien spelen we komend seizoen ook nog eens minimaal zes Europese wedstrijden.”

Internationals
Naast Chery mag ook verdediger Hans Hateboer zich eerdaags in een trainingskamp melden. Op woensdag 20 mei wordt de Beertster bij Jong Oranje verwacht in Garderen. Op vrijdag 22 mei wordt de groep teruggebracht van 25 naar twintig spelers. Het toernooi in Toulon duurt van 27 mei tot en met 4 of 7 juni.
Lorenzo Burnet is door bondscoach Dean Gorré gevraagd woensdag 20 mei uit te komen voor Suriname in een oefeninterland met Curaçao (met bondscoach Patrick Kluivert), die in Almere wordt gespeeld. Afgelopen december werd in Suriname een ambitieus plan gelanceerd om het nationale team naar een hoger niveau te tillen. Deze wedstrijd is een mogelijkheid voor in Nederland actieve spelers om uit te komen voor Suriname.

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard