Interlands OranjeLeeuwinnen van april uitgesteld

19 maart 2020 / vandaag

De twee EK-kwalificatieduels die de OranjeLeeuwinnen in april zouden spelen, worden in verband met de actuele ontwikkelingen rondom het Corona-virus door de UEFA uitgesteld. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zou vrijdag 10 april in en tegen Kosovo spelen. Vier dagen later, dinsdag 14 april, stond in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen het treffen met Estland op de agenda.

De betrokken bonden gaan op advies van de Europese voetbalbond in gesprek om de interlands opnieuw in te plannen in de FIFA-interlandperiode van oktober 2020 (19-27 oktober). Dit venster was aanvankelijk bedoeld voor de play-offs voor WEURO2021, het EK voor vrouwen in 2021. De exacte speeldata, de locaties en de aftraptijden worden in een later stadium bekendgemaakt.

Eindtoernooi
De Oranjevrouwen zijn op weg naar het EK van 2021 in Engeland ingedeeld in poule A met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Nederland is momenteel ongeslagen koploper met achttien punten uit zes duels.
De Europese voetbalbond UEFA liet gisteren weten dat een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van nationale bonden en clubs zich gaat buigen over nieuwe speeldata voor het EK vrouwen van 2021.

Of deze eindronde - net als het EK voor mannen - een jaar wordt doorgeschoven, of dat het toernooi in 2021 op een andere datum start, is op dit moment nog niet bekend. Het Europees kampioenschap voor vrouwen staat momenteel gepland voor 7 juli tot en met 1 augustus 2021.

Gekochte tickets
Omdat de wedstrijd van dinsdag 14 april tot nader order is uitgesteld zijn, blijven de tickets gewoon geldig voor de nieuw vast te stellen datum. In het geval dat de wedstrijd uiteindelijk helemaal niet meer gespeeld zal worden, dan zal de KNVB over gaan tot restitutie.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws