Inspirerende bijeenkomst ‘60-Plussers in Beweging’ in TopDutch Lounge

9 december 2019

Ruim 400 genodigden woonden afgelopen zondag, 8 december, in het Hitachi Capital Mobility Stadion een bijeenkomst ’60-Plussers in Beweging’ bij. De bijeenkomst werd gehouden op initiatief van FC Groningen in de Maatschappij, mogelijk gemaakt door partner Menzis en vond plaats in de TopDutch Lounge. Diverse sprekers kwamen aan het woord met als doel te inspireren en vele sportmogelijkheden voor senioren te benoemen. 

Na de opening door algemeen directeur Wouter Gudde waren de sprekers; Mick Duzink, vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Danielle Bekkering, vanuit Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en Jens Dijkstra namens Huis voor de Sport Groningen. 

OldStars

FC Groningen heeft sinds 2014 een eigen OldStars-team dat Walking Football speelt. De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten. Na zes jaar Walking Football zijn alle OldStars-teams uit ons verzorgingsgebied samen gebracht om ook andere mogelijkheden in de sport te bespreken waardoor je na je zestigste gezond in beweging kunt blijven.
 
Na de presentaties werd de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht gezamenlijk bekeken. Ook de deelnemers van het Walking Football event, vorige week gehouden in Ulrum, waren van de partij. Na het laatste fluitsignaal kon er worden bijgepraat tijdens de derde helft. Gezien de reacties van de genodigden kunnen we terug kijken op een geslaagde bijeenkomst.

foto 2
foto 1

Laatste nieuws